Honda chce vyrábět vyměnitelné baterie pro motocykly a lehká elektrická vozidla

Honda chce vyrábět vyměnitelné baterie pro motocykly a lehká elektrická vozidla
Fotografie: Honda
  • Společnost Honda dnes oznámila, že podepsala prohlášení o společném záměru s KTM AG, Piaggiem & C SpA a Yamahou Motor Co.,Ltd
  • Jeho cílem je vytvořit konsorcium pro vyměnitelné baterie určené pro motocykly a lehká elektrická vozidla

V kontextu Pařížské dohody o klimatu a plánovaného přechodu na elektromobilitu jsou zakládající členové konsorcia přesvědčeni, že dostupnost systému standardizovaných výměnných baterií by mohla přispět nejen k většímu rozšíření lehkých elektrických vozidel, ale také k udržitelnějšímu řízení životního cyklu baterií využívaných v sektoru dopravy.

Prodloužením dojezdu, zkrácením doby nabíjení a snížením nákladů na vozidla a infrastrukturu se výrobci chtějí pokusit rozptýlit hlavní obavy zákazníků týkající se elektromobility.

Cílem konsorcia proto bude definovat standardizované technické parametry systému vyměnitelných baterií pro vozidla spadající do kategorie L: mopedy, motocykly, tříkolky a čtyřkolky. Formou těsné spolupráce se zainteresovanými subjekty a s národními, evropskými a mezinárodními standardizačními orgány se budou zakládající členové konsorcia podílet na vytváření mezinárodních technických norem.

Konsorcium zahájí svou činnost v květnu 2021. Čtyři zakládající členové vyzývají všechny zainteresované subjekty, aby se zapojily do spolupráce a rozšířily tak odbornou základnu konsorcia.

Noriaki Abe | vedoucí představitel divize motocyklů ve společnosti Honda Motor Co., Ltd. k tomu řekl: „Celosvětový rozvoj elektrifikace s cílem snížit globální emise CO2 postupuje stále rychleji, a to zejména v Evropě. Pro rychlé rozšíření elektrických motocyklů je zapotřebí vyřešit především problémy spočívající v krátkém dojezdu a v dlouhé době nabíjení. Jako slibné řešení se zde jeví právě vyměnitelné baterie. S ohledem na pohodlí zákazníků je nezbytné dosáhnout standardizace vyměnitelných baterií a co největšího rozšíření bateriových systémů. To je také důvod, proč se čtyři výrobci uchýlili k založení konsorcia. Společnost Honda vnímá zlepšení podmínek pro používání technologie zákazníky jako prostor pro spolupráci s dalšími výrobci. Výsledkem tohoto procesu budou lepší výrobky a služby pro zákazníky vzniklé díky konkurenci. Značka Honda hodlá na obou frontách tvrdě bojovat o to, aby se právě ona stala „vybraným“ výrobcem pro mobilitu zákazníků.

tisková zpráva,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze