Golf GTE se prodává až moc. Nenajdete jej už ani v českých konfigurátorech

1
Golf GTE se prodává až moc. Nenajdete jej už ani v českých konfigurátorech
  • Plug-in hybrid ujede na jedno nabití až 50 kilometrů
  • Volkswagen přestal přijímat objednávky

Volkswagen Golf GTE má být elegantnější alternativou dieselového Golfu GTD. Elektromotor vám dává možnost ujet na jedno nabití až 50 kilometrů na elektřinu. Při razantním sešlápnutí plynu ožije benzinový motor a ukáže všech 204 koní. Nejvyšší rychlost činí 222 km/h a zrychlení na stovku zvládne za 7,6 vteřiny. Slušné dynamické vlastnosti spolu s šetřivou povahu při klidné jízdě Volkswagenu zaručily slušné prodeje. K tomu se přidaly problémy kolem dieselových aut a Volkswagen má tentokrát příjemný problém – jeho Golf GTE se nestačí vyrábět.

Automobilka měla při spuštění výroby o prodeje trochu strach, a tak vymyslela marketingovou kampaň „Push the Button“. Ta ale fungovala lépe než se čekalo a Volkswagen nyní musel zastavit příjem objednávek. Doba dodání nového Golfu GTE se prodlužuje a neobjednáte jej ani u nás. V konfigurátoru Golf GTE chybí, stejně jako Passat GTE. Pořád ale máte možnost objednat čistě elektrický e-Golf s teoretickým dojezdem 300 kilometrů.

Technické parametry Volkswagen Golf GTE (2017) Golf GTE

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 270 × 1 799 × 1 457 mm, 1 599 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon150 (110 + 72) kW, 204 (150 + 105) koní, točivý moment: 250 Nm
Baterie8,7 kWh
Nabíjeníkonektory: Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 12 kWh / 100 km, dojezd: 50 km
Cena od1 024 900 Kč

Zdroje: insideevs.com, volkswagen.cz

Diskuze ke článku
martinecko
ako sa ukazuje, nie je to preto, ze by sa nestihalo vyrabat, ale prisla nova norma na meranie spotreby a tak musel VW odstavit linku a nanovo homologizovat tuto motorizaciu spolu s pridanim filtra pevnych castic do benzinoveho motora.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze