GM přestane do roku 2035 úplně prodávat vozy se spalovacím motorem

GM přestane do roku 2035 úplně prodávat vozy se spalovacím motorem
Fotografie: Chevrolet
  • Do čtyř let má GM představit 30 elektromobilů
  • Výrobce hodlá investovat i do nabíjecí infrastruktury
  • V roce 2035 nebude v nabídce GM jediný spalovací vůz

Už i USA myslí stále více na elektromobily a jejich budoucnost. Jasným důkazem je prohlášení automobilky GM, v němž se uvádí, že do roku 2035 přestane koncern nabízet cokoliv, co má běžný spalovací motor. Informuje o tom insideevs.com a počítat máme s tím, že od tohoto data se v nabídce značky objeví jen elektromobily a nic víc. Plán značky se shoduje s cílem do roku 2040 dosáhnout naprosto neutrální uhlíkové úrovně. GM se tak připojuje k dalším světovým výrobcům vozidel, kteří si dali za cíl do určitého data být k globálnímu ekosystému co nejvíce přívětiví.

Vedení značky GM však současně připouští, že je to velmi složitý krok. Může za to především fakt, že aktuálně je podpora elektromobilů stále nedostatečná a také celková infrastruktura nabíjecích stanic není úplně nejlepší. GM chce současně investovat poměrně velkou část peněz do vývoje hybridních vozidel, která jsou ideálním přechodem z čistě spalovacích vozidel na elektromobily. Celková výše investic se má pohybovat okolo 27 miliard dolarů, což je v přepočtu 583,2 miliard Kč.

Do roku 2025 se pak objeví na světovém trhu 30 nových elektromobilů GM. Automobilka se navíc zaručuje, že elektromobily budou k dispozici ve všech třídách a v různých cenových relacích. Kromě toho chystaná vybudovat nabíjecí infrastrukturu a více propagovat elektromobilitu jako takovou.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze