Francie začala trestat překupníky s elektromobily. Nová podmínka jim kazí kšeft

2
Francie začala trestat překupníky s elektromobily. Nová podmínka jim kazí kšeft
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Dotace na elektromobily dosahují ve Francii částky až 6 tisíc eur
  • Nejčastěji se přeprodávaly vozy Tesla

Trh s elektromobily se neustále rozrůstá a společně s tím se objevují první případy vychytralých podvodníků. Ti chtějí na rostoucím odbytu elektromobilů profitovat a nutno říci, že docela šikovně. Vše spočívá ve fíglu, o kterém informuje automobile-magazine.fr. Princip podvodu je jednoduchý. Někteří z Francouzů se zkrátka rozhodli, že využijí bohaté dotace na nákup elektromobilu tak, že jednoduše zakoupí elektromobil a o dost dráž ho pak v krátkém časovém úseku prodají ve vedlejší zemi. Na první pohled je to velmi šikovný nápad, protože nejvyšší dotace na nákup elektromobilu činí ve Francii šest tisíc eur (148 tisíc Kč).

Francouzská vláda se nyní rozhodla pro tvrdý krok a v platnost uvedla zajímavé řešení, které přeprodeji učiní stopku. V podstatě jde o to, že nově pořízený elektromobil, na nějž byla využita jedna z dotací, se nesmí prodat dalšímu zájemci dříve než za jeden rok nebo až po ujetí šesti tisíc kilometrů. Pokud jednu z těchto podmínek prvotní kupující poruší, dotaci musí vrátit. Nejčastěji se přeprodávaly vozy Tesla, a to kvůli jejich vysoké pořizovací ceně. Nyní by ale tomu měl být konec.

Diskuze ke článku
Roman Placer
Roman Placer
I po tom roce a min. nájezdu to bude pro ty překupníky velice zajímavé na přeprodej, rozhodně bych neřekl, že se tím učiní podobnému jednání přítrž.. Jo, to je tak, když se rozdávají štědré dotace na něco, po čem je zvláště v dnešní době drahých PHM docela hlad, dotace pak končí akorát v kapsách spekulantů...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze