Ford získal ve Washingtonu D.C. povolení k testování autonomních aut

Ford získal ve Washingtonu D.C. povolení k testování autonomních aut
  • Washington D.C. bude čtvrtým městem, kde bude automobilka testovat své automatické vozy
  • V současnosti již jezdí bezpilotní auta této značky v Detroitu, Pittsburghu a Miami

Nedávno jsme vás informovali, že společnost Waymo dostala v Kalifornii povolení testovat auta bez řidiče. Nyní dostala povolení také automobilka Ford, a to hned do hlavního města Spojených států Washingtonu D.C. Ford oznámil, že ve spolupráci se společností Argo a vedením města začne s testováním na území Washingtonu v příštím roce. V současnosti probíhá shromažďování vlastních mapových podkladů.

Přístup Fordu k testování je o trochu opatrnější než u některých jeho konkurentů. Místo toho, aby byl ve vozidle přítomen jen řidič, bude ve všech automatických vozech jezdit vždy ještě druhý inženýr. Od tohoto opatření hodlá Ford ustoupit až v okamžiku, kdy bude technologie dostatečně zralá a kdy si jí bude dostatečně jistý.

Zajímavým aspektem testů má být výběr oblastí, kde budou autonomní vozidla jezdit. Zatímco jiné firmy zkoušejí svá auta v bezpečných a vyspělých oblastech měst, Ford hodlá posílat testovací vozy po celém městě, tedy ve všech osmi washingtonských čtvrtích, včetně chudinských.

automní testování Ford Washington D.C

Ford také zajistil terminál pro své autonomní vozy. Zařízení bude sloužit jako domovská základna pro automobily v době, kdy nebrázdí ulice velkoměsta. Kromě přenosu dat zde bude prováděno také čištění a kalibrace čidel. Jednou z motivací, proč chce Ford jezdit po Washingtonu, je skutečnost, že politici uvidí v provozu technologii, jejíž zákony a předpisy mají určovat. Může také posloužit jako forma reklamy pro mnoho turistů, kteří navštěvují město a neznají autonomní technologie ze svých zemí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze