Ford láká na nový Mustang Mach-E. Prý se nemusíme obávat nedodělků jako u Tesly

2
Ford láká na nový Mustang Mach-E. Prý se nemusíme obávat nedodělků jako u Tesly
Fotografie: Ford
  • Nový Mustang Mach-E prý bude velmi kvalitní elektromobil
  • Majitelé mají cítit dostatečný pocit sportovnosti za volantem

V nedávném rozhovoru, o kterém informuje autoblog.com, se probíralo především již probíhající uvedení nového Fordu Mustang Mach-E na světové trhy. Hlavním aktérem zde byl Darren Palmer, což je hlavní vedoucí týmu pro vývoj elektromobilů Ford. Ten se nechal slyšet, že novinka v podobě elektrického Mustangu rozhodně stojí za koupi. Určitě nemáme čekat nudný jízdní projev a každý majitel bez ohledu na verzi pocítí, že řídí skutečně zábavný stroj, který v případě pohonu zadní nápravy nebude mít daleko ke klasickému Mustangu se spalovacím motorem.

Palmer dále prozradil, že jedním z podstatných atributů vozu je bleskurychlá reakce elektromotoru na sešlápnutí pedálu akcelerátoru. Podle něho začne Mach-E zrychlovat již za 0,1 sekundy, což je podobná rychlost jako mrknutí lidského oka. Nový Mustang Mach-E tak bez ohledu na verzi nebude pomalým elektromobilem, jenž by dělal ostudu zavedené obchodní značce Mustang. A jelikož konkurenční boj je nelítostný, Palmer si neodpustil také rýpnutí do Tesly.

Zákazníci se prý nemusejí obávat toho, že by se jim elektrický Mustang začal rozpadat pod rukama. Ke kvalitě vozu pak doslova dodal: „Dveře správně zapadají, plasty a jiné materiály barevně ladí a odpovídají, nárazníky neupadnou, střecha neodlétne, když ji umyjete, a kliky dveří se v zimě nezaseknou.

Technické parametry Ford Mustang Mach-E RWD SR

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 713 × 1 881 × 1 625 mm, 2 047 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon198 kW, 269 koní, točivý moment: 430 Nm
Baterie75,7 kWh (70 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 115 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 17,2 kWh / 100 km, dojezd: 440 km
Cena od1 458 900 Kč
Diskuze ke článku
Václav Kádner
Václav Kádner
Já jeden nedodělek vidím. Kde má benzínový motor? Je to přece Mustang ne? Nebo už ne?
PHOENIX Nova
PHOENIX Nova
nedodělky jsou v tom že ho nikde nenabiji... a to platí i vUSA... co teprve tady .. když nemůžu při cestě použít ani tesla superchargery .... na nic

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze