Ford investuje ve Valencii do hybridních modelů více jak miliardu korun

Ford investuje ve Valencii do hybridních modelů více jak miliardu korun
  • Ford buduje ve svém výrobním závodě ve španělské Valencii dvě nové montážní linky na trakční akumulátory pro elektrifikované automobily
  • Od roku 2011 investoval Ford ve Valencii již tři miliardy eur (v přepočtu přibližně 76 miliard korun)

Ford oznámil, že do svého výrobního závodu ve španělské Valencii investuje dalších 42 milionů eur (v přepočtu více než miliardu korun). Investice poslouží k vybudování nejmodernějších výrobních linek na trakční akumulátory pro elektrifikované automobily a také k přípravě výroby nových verzí S-MAX Hybrid a Galaxy Hybrid.

Ford Kuga (2019)

Díky dvěma novým výrobním linkám budou technicky vyspělé lithium-iontové akumulátory pro modely Kuga Plug-in Hybrid (již v nabídce), Kuga Hybrid, S-MAX Hybrid a Galaxy Hybrid vznikat ve stejném místě jako samotné automobily, což přispěje k zvýšení efektivity a k ekologické udržitelnosti výroby. Výroba v novém montážním provozu začne letos v září.

Nový model Kuga Hybrid doplní již nabízenou plug-in hybridní Kugu letos v říjnu. S-MAX Hybrid a Galaxy Hybrid pak vstoupí na trh začátkem roku 2021. Nabídnou tichou, úspornou a kultivovanou alternativu ke vznětovým motorizacím EcoBlue. Pohonné ústrojí nových samonabíjecích elektrifikovaných variant modelů S-MAX a Galaxy bude tvořit zážehový motor 2,5 l, pracující v Atkinsonově cyklu, spolu s elektromotorem napájeným lithium-iontovým akumulátorem. Do konce roku 2020 nabídne Ford na evropském trhu 14 elektrifikovaných modelů.

Z elektrifikace se rychle stává hlavní trend. Navyšujeme investice ve Valencii, abychom zákazníkům nabídli ještě více elektrifikovaných modelů a pohonů,“ řekl Stuart Rowley, prezident Ford of Europe. „Vzhledem k tomu, že přechod na elektrifikovaný automobil je snazší než kdy dříve, očekáváme, že do konce roku 2022 bude většina prodaných vozů Ford elektrifikovaná.“

Od roku 2011 investoval Ford ve Valencii již tři miliardy eur (v přepočtu přibližně 76 miliard korun). Z toho 750 milionů eur (19 miliard korun) připadlo na podporu výroby nové Kugy, jež představuje nejdůsledněji elektrifikovaný model v historii značky Ford. K dispozici je v podobě Kuga Plug-in Hybrid, Kuga Mild-Hybrid a Kuga Hybrid.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze