Věhlasný výrobce pneumatik investuje miliardy do továrny kvůli elektromobilům

Věhlasný výrobce pneumatik investuje miliardy do továrny kvůli elektromobilům
Fotografie: Goodyear
  • Goodyear do modernizace stávajícího závodu v Napanee v Ontariu investuje 9,7 miliard korun
  • Činí tak i proto, aby mohl vyhovět vyvíjejícímu se trhu a rozmanitým potřebám elektromobility

Společnost Goodyear oznámila, že rozšiřuje a modernizuje svůj závod v Napanee v Ontariu, aby vyhověla vyvíjejícímu se trhu a rozmanitým potřebám elektromobility. Investice, která zahrnuje partnerství s kanadskou vládou, vládou Ontaria a místními samosprávami, přinese do východního Ontaria 200 nových vysoce kvalifikovaných pracovních míst ve výrobě. Kromě toho bude závod, jenž je již nyní považován za místo s nulovým množstvím odpadu ukládaného na skládku, integrovat nová ekologická řešení pro minimalizaci emisí uhlíku.

„Dnešní oznámení posiluje náš dlouhodobý závazek vůči Kanadě a zvyšuje naši agilitu a flexibilitu, což společnosti Goodyear umožňuje uspokojovat vyvíjející se potřeby našich zákazníků nyní i v budoucnu,“ řekl Mark Stewart, generální ředitel a prezident firmy. „Jsme vděčni federální, provinční a místní vládě za jejich podporu a našim spolupracovníkům v Napanee za jejich odhodlání vytvářet novou generaci pneumatik,“ dodal

Goodyear přitom zahájil práce na rozšíření továrny už na začátku tohoto roku a očekává, že hotovo bude mít nejpozději do poloviny roku 2027. Společnost Goodyear investuje více než 575 milionů kanadských dolarů (9,7 miliard korun), které využije pro rozšíření budov i kapacity výroby, stejně jako pro nové vybavení. Současně se tím vytvoří 200 nových pracovních míst, celkově tedy továrna zaměstná více než tisíc lidí. Kanadská vláda pak investici podpoří 44,3 miliony kanadských dolarů (745 miliony korun) prostřednictvím Strategického inovačního fondu (SIF) na podporu společnosti Goodyear a kanadského dodavatelského řetězce pro automobilový průmysl.

Vláda provincie Ontario prostřednictvím fondu Invest Ontario pak přispěje dalšími 20 miliony kanadských dolarů (336 miliony korun) na podporu technologií a odborné přípravy. Kromě toho město Greater Napanee, obec Stone Mills a okres Lennox a Addington poskytnou během čtyř let pobídky ve výši přibližně 2 milionů kanadských dolarů (3,4 milionů korun).


Investice společnosti Goodyear Canada je další významnou podporou rostoucího odvětví elektrických vozidel v Ontariu, která navazuje na 43 miliard kanadských dolarů (722 miliard korun), jež byly do tohoto odvětví investovány v posledních čtyřech letech. V celém Ontariu jsme svědky významných investic a vzniku nových pracovních míst, protože budujeme komplexní dodavatelský řetězec pro elektromobily, který propojuje kritické nerostné suroviny v severním Ontariu s výrobou světové úrovně v celé provincii. Společnosti si Ontario vybírají díky naší dopravní infrastruktuře, konkurenceschopnému podnikatelskému prostředí a kvalifikované pracovní síle,“ uvedl Doug Ford, premiér provincie Ontario.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze