Financial Times ocenily SEAT jako evropského lídra digitální transformace

Financial Times ocenily SEAT jako evropského lídra digitální transformace
  • Financial Times ohodnotil 100 evropských společností s vedoucím postavením v oblasti digitalizace
  • Vybrané společnosti vynikají svou schopností přizpůsobovat se inovativním způsobem novým technologiím
  • SEAT byl oceněn za prosazování digitalizace ve výrobě

SEAT byl zařazen mezi lídry digitální transformace v rámci studie, kterou uskutečnil prestižní britský deník Financial Times. Tento list ve spolupráci se společnostmi Google, Nesta a The Innovation Foundation vybral ze 4 000 nominací 100 organizací, osobností a společností, které razí cestu digitální transformaci v Evropě, a podporují tak klíčový faktor ekonomického růstu, vytváření nových pracovních míst a vstupu na nové trhy. Financial Times ocenily společnost SEAT mimo jiné za program otevřených inovací v jejím hlavním výrobním závodě v Martorellu, který pomáhá zavádět digitalizaci do výroby.

SEAT digitalizace výroby

Luca de Meo, předseda představenstva společnosti SEAT, uvedl že „digitalizace je strategickou prioritou. SEAT je jednou ze společností, které nejvíce investují do výzkumu a vývoje ve Španělsku, a své úsilí soustředí na vývoj nových technologií pro zvyšování produktivity a diverzifikaci svého podnikání. Pracujeme na tom, abychom se stali měřítkem v oblasti budoucí mobility. Zařazení naší společnosti deníkem Financial Times mezi 100 předních evropských společnosti v oblasti digitální transformace je významným oceněním úsilí, které vynakládá naše společnost a celý náš tým.“

Minulý týden například SEAT představil na světovém kongresu Smart City Expo nejnovější plody svého vývoje. Tím podpoří globální přechod k chytřejší, trvale udržitelnější mobilitě. Mezi iniciativy, vyvíjené laboratoří SEAT Metropolis: Lab, patří sdílení jízd a služba „Bus on Demand“. XMOBA hodlá spustit zkušební provoz obou služeb v roce 2019. Z dalších novinek je nutno zmínit také evoluční verzi koncepčního vozu SEAT Cristobal, který je nyní vybaven technologií 5G, nový, společensky odpovědný projekt navigace ve spolupráci se společností Waze a zastupitelstvem města Barcelony a SEAT eXS powered by Segway, první vozidlo značky ve strategii městské mikromobility.

SEAT městská mobilita

Cílem značky SEAT v rámci strategie „Easy Mobility“ je rozšiřovat portfolio produktů a služeb a jejich prostřednictvím nabízet zákazníkům nová řešení pro městskou mobilitu. SEAT proto v roce 2017 založil laboratoř Metropolis: Lab Barcelona. Ta se specializuje na výzkum a vývoj nových řešení pro městskou mobilitu a je nedílnou součástí sítě laboratoří IT koncernu Volkswagen. Společnost SEAT letos založila dceřinou firmu XMOBA, jejímž úkolem je testovat služby pro mobilitu a uvádět je na trh. SEAT navíc převzal Respiro, průkopnickou službu hodinových pronájmů automobilů ve Španělsku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze