Festivalový závěr sezóny formule E, v devíti dnech se pojede hned šestkrát

Festivalový závěr sezóny formule E, v devíti dnech se pojede hned šestkrát
Fotografie: fiaformulae.com
  • Kvůli koronaviru přerušená sezóna formule E bude dokončena na bývalém letišti v Berlíně
  • Uskuteční se hned šest závodů v pouhých devíti dnech
  • Všichni účastníci budou pravidelně testováni, někteří zřejmě poputují i do karantény

Mezinárodní automobilová federace FIA dnes potvrdila již očekávané – sezóna se dojede na jednom místě, jímž je skutečně berlínské letiště Tempelhof. Od původních nástřelů se neodchýlil ani další plán – odjet šest závodů z načatého ročníku. Lehkým překvapením je po dnešku tempo, ve kterém k dokončení sezóny dojde.

Kdo očekával, že se již bude vyklusávat, byl na omylu. Na jezdce společně s týmy čeká náročná výzva v podobě šesti závodů konaných v devíti dnech v první polovině srpna. Jak jsme již dříve avizovali, všechny se uskuteční za zavřenými dveřmi kvůli obavám z pandemie koronaviru a jim odpovídajícím nařízením německé vlády. Až do 24. října zde totiž platí zákaz konání akcí s účastí nad 1 000 osob.

Rozpis závodů na letišti Tempelhof

Termín závodu Konfigurace okruhu
5. 8. 2020 1
6. 8. 2020 1
8. 8. 2020 2
9. 8. 2020 2
12. 8. 2020 3
13. 8. 2020 3

Podobně zůstal zachován návrh s uskutečněním závodů na odlišných verzích okruhu. Vedení série si od tohoto kroku slibuje zatraktivnění jednotlivých podniků a zdramatizování závěru sezóny, na jejímž konci vzejde právoplatný vítěz z obou kategorií. Mezi týmy se momentálně v čele drží s těsným náskokem osmi bodů čínský DS Techeetah před BMW. Jezdeckým statistikám vévodí António Félix da Costa.

Každý, kdo dostane povolení být přímo na letišti, se bude muset podrobit testům s následným opakováním každých pět dní. Testy budou prováděny přímo v dějišti externím zdravotnickým personálem. Rovněž ti, co nepochází z oblasti Schengenu, nebo jsou ze země, kde v předcházejícím týdnu byl evidován denní nárůst 50 infikovaných na 100 tisíc obyvatel, budou nuceni podstoupit 14denní karanténu. Na jeden tým pak připadá 20 povolenek.

Sestřih loňské ePrix Berlína

„Míříme do Berlína,“ komentoval prvními slovy tiskovou zprávu FIA šéf formule E, Jamie Reigle. „Chystáme se na místo, které je oblíbené u týmů, jezdců i fanoušků. Bude devítidenní festival závodů se třemi double-headery,“ dodal Reigle.

Odjeta bude i část doprovodné série Jaguar I–Pace eTrophy, jež se rovněž celá uskuteční na berlínském letišti v témže termínu. Oproti formuli E se ale pojede ještě o jeden závod více.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze