Facelift Porsche Taycan přinese hromadu změn. Zde je podrobný přehled

Facelift Porsche Taycan přinese hromadu změn. Zde je podrobný přehled
Fotografie: Porsche
  • Do nabídky vstoupí nová vrcholná verze s výkonem přes 1 000 koní
  • Vůz půjde nabíjet ještě vyšším výkonem
  • Vylepšen bude podvozek, infotainment a také hlavní světlomety

Elektrické Porsche Taycan je na trhu již pár let a za tu dobu si získalo pověst kvalitního vozu. Nyní od topelectricsuv.com přichází nové zprávy o blížícím se faceliftu, který přinese celou řadu změn. Nejzásadnější novinkou má být příchod třímotorové varianty s výkonem přes 1 000 koní. Tímto krokem chce Porsche dohnat americkou Teslu. Tato varianta nejspíše dostane pevné zadní křídlo a větší brzdy, což naznačuje, že bude ještě více zaměřená na výkon než prozatímní vrcholná varianta Turbo S. Podle neoficiálních zpráv by tato verze měla dostat označení Taycan Turbo GT a dynamikou strčí do kapsy veškerou dostupnou sériově vyráběnou konkurenci.

Součástí techniky se mají stát nově vyvinuté světlomety HD LED Matrix. Ve srovnání se současnou specifikací hlavních světel je jejich nový systém dvakrát výkonnější a má čtyřnásobný rozptyl. Nová světla se skládají ze dvou LED čipů (celkem čtyři v obou světlometech), kdy každý z nich obsahuje 16 384 individuálně ovladatelných mikro-LED. V závislosti na podmínkách lze jednotlivé pixely zapínat/vypínat, čímž je systém s vysokým rozlišením extrémně energeticky účinný. V případě potřeby je funkce dálkových světel schopna osvětlit vozovku až do vzdálenosti 600 metrů a zároveň umí zatemnit určité části okolí, pokud systém detekuje protijedoucí provoz. Porsche do těchto LED světlometů začlenilo různé další funkce, jako je například osvětlení pro zúžené jízdní pruhy.

Co se týče modelové nabídky, kromě několika karosářských verzí má být opět k dispozici široká škála motorových variant. Základem bude zadokolka se dvěma velikostmi baterie. Zlatým středem bude verze Turbo s pohonem všech kol, vrcholem se pak stane avizované provedení Turbo GT. Porsche v rámci faceliftu pravděpodobně představí vylepšený podvozek a zavěšení. Lepších a rychlejších reakcí se dočkáme u palubního systému a značné zlepšení se objeví u chladícího systému baterie. Co se týče nabíjení, spekuluje se o tom, že DC nabíjení by mohlo podporovat výkon až 300 kW, což by minimalizovalo čas strávený na nabíječkách. Omlazené Porsche Taycan se na světové trhy dostane ke konci letošního roku, zatím ale nejsou specifikovány ceny pro evropský trh.

Technické parametry Porsche Taycan 4S Performance Battery Plus

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 963 × 1 966 × 1 381 mm, 2 220 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon420 kW, 571 koní, točivý moment: 650 Nm
Baterie93,4 kWh (83,7 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 270 kW, palubní: 22 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 24,6 kWh / 100 km, dojezd: 463 km
Cena od3 236 500 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze