E.ON se v Česku zapojil do nabíjecích služeb Audi a Mercedes

E.ON se v Česku zapojil do nabíjecích služeb Audi a Mercedes
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Nabíjecí stanice E.ON jsou nově dostupné v nabíjecích službách Audi e-tron charging services a Mercedes Me Charge
  • Nabíjecí služby se vyplatí zejména při cestách do zahraničí

Uživatelé nabíjecích služeb pro elektromobily a hybridy Audi e-tron charging Services a Mercedes Me Charge mohou nově v Česku v rámci těchto služeb využívat i nabíjecí stanice E.ONu. Dosud bylo do těchto služeb v Česku zapojeno pouze PRE. ČEZ zájem o zapojení potvrdil, ale zatím ho teprve chystá.

Nabíjecí služby Audi e-tron charging Services a Mercedes Me Charge jsou velmi užitečné zejména pro ty, co cestují často do zahraničí. Jednou kartou, případně přímo z auta či mobilní aplikace lze pohodlně nabíjet na více než 150 tisících nabíjecích stanicích v Evropě – odpadá tak nutnost zařizování čipů, karet a registrací pro každou zemi zvlášť. Navíc lze díky těmto službám nabíjet výrazně levněji na panevropské síti ultrarychlých nabíjecích stanic Ionity. Místo 21 Kč zaplatí uživatelé těchto služeb pouze 7 až 8 Kč za kWh. Za službu se platí měsíční paušální poplatek – každý si tak musí spočítat, zda se mu služba pro jeho použití vyplatí, či nikoliv.

V případě Audi e-tron charging Services se platí 120 Kč měsíčně a za pomalé AC nabíjení se posléze platí 3 Kč za kWh, za rychlonabíjení 12 Kč za kWh. V případě, že chcete využívat i levnější nabíjení na nabíječkách Ionity, je cena 450 Kč měsíčně. První rok však mají majitelé Audi e-tron tento tarif zcela zdarma a platí pouze za odebranou elektřinu. Cena v případě AC nabíjení je tak stejná jako pro registrované uživatele PRE nebo E.ONu a výrazně nižší, než pokud byste chtěli na nabíjecí stanici E.ON nabíjet jako neregistrovaný uživatel (cena 9 Kč za kWh). Naopak v případě rychlonabíjení se e-tron charging Services v ČR nevyplatí, v zahraničí však jde často o levnější cestu, jak nabít na místních stanicích.

Audi e-tron charing Services i Mercedes Me charge používají pro poskytování nabíjecí služby stejného poskytovatele Digital Charging Solutions (DCS).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze