E.ON na severu Čech postaví první ultrarychlé stanice v regionu

E.ON na severu Čech postaví první ultrarychlé stanice v regionu
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • V Lovosicích postaví E.ON tři ultrarychlé stojany
  • E.ON poprvé použije typ Alpitronic Hypercharger

E.ON zahajuje výstavbu dobíjecího hubu pro elektromobily u dálnice D8 u Lovosic. Přesné umístění naleznete v naší mapě nabíjecích stanic. V lokalitě budou rovnou tři ultrarychlé stanice, pro E.ON tak spuštění bude znamenat prvenství v regionu, ve kterém zatím ultrarychlé stanice zcela chybí a dostupné jsou pouze standardní 50kW rychlonabíjecí stanice.

Umístění většího počtu stojanů s ultrarychlým nabíjením je velmi vítané. Vzhledem k tomu, že se rozšiřuje počet elektromobilů schopných nabíjet vyšším výkonem než 50 kW, je potřeba stavět na jednom místě ideálně více ultrarychlých stanic. V Lovosicích se tak budou moci majitelé těchto aut spolehnout, že bude stojan s vysokým výkonem pro krátké nabíjení volný.

Nabíjecí hub ve Vystrkově u Humpolce u dálnice D1

E.ON v Lovosicích použije ultrarychlou stanici ABB s výkonem 175 kW, kterou známe už z nabíjecího hubu ve Vystrkově u dálnice D1. Tu však zde doplní ještě dvojice stanic Alpitronic Hypercharger, které budou obě disponovat výkonem 150 kW. Tyto stanice používá v Česku zejména PRE a jsou oblíbené pro svoji spolehlivost, tichost a velký displej s přehledným podáním údajů o nabíjení. Na stanicích jsou přítomné i standardní 50kW konektory i dvojice konektorů Typ 2 pro AC nabíjení.

Vyzkoušeli jsme nejrychlejší nabíjecí stanici v Česku

Nabíjecí hub v Lovosicích spustí E.ON na podzim. Prozatím byla na stejném místě nově spuštěna plnička CNG.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze