Elektrický Volkswagen ID.7 dosáhl v autotestu ADAC historicky nejlepší známky

6
Elektrický Volkswagen ID.7 dosáhl v autotestu ADAC historicky nejlepší známky
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fDrive.cz
  • Testu byla podrobena verze Pro s výkonem 286 koní
  • Vůz si velmi dobře vedl v sekci motor/pohon a bezpečnost
  • ADAC na každém voze kontroluje 350 bodů v 7 kategoriích

Jak se před pár dny ukázalo, elektrický Volkswagen ID.7 je nejlépe hodnoceným automobilem v prestižním Autotestu ADAC. Elektromobil byl podroben nezávislému testu inženýry největšího autoklubu v Evropě, v němž jako vůbec první vůz v historii dosáhl na průměrnou známku 1,5. Tím i na celkové hodnocení „velmi dobře“, což je pro značku Volkswagen nebývalý úspěch. Odborníci německého autoklubu ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V.) testují každý rok přibližně 100 vozů a posuzují přitom více než 350 kontrolních bodů v 7 hlavních kategoriích. Volkswagen ID.7 obdržel vynikající známky v kategoriích motor/pohon (1,0), bezpečnost (1,1), ekologie/ecotest (1,2) a komfort (1,5).

Elektrická limuzína přesvědčila také v dalších hlavních kategoriích, které jsou zahrnuty do celkové známky: známku „dobře“ si zasloužila v kategoriích jízdní vlastnosti (2,1), karoserie/zavazadlový prostor (2,3) a interiér (2,4). Vzhledem k tomu, že je kategoriím ekologie/ecotest a bezpečnost přisouzena největší váha, vyšlo pro model ID.7 špičkové hodnocení 1,5, což znamená historicky nejlepší celkovou známku. Kai Grünitz, člen představenstva odpovědný za technický vývoj značky Volkswagen osobní vozy, k tomu říká: „Na tento znamenitý výsledek jsme velmi hrdí a máme z něj mimořádnou radost. ADAC Autotest má enormně velký význam a těší se vynikající pověsti nezávislé instance. Proto jsem přesvědčen o tom, že toto hodnocení může přispět k rozhodnutí mnoha potenciálních zákazníků ve prospěch naší zcela elektrické limuzíny.

Testu byl podroben model ve verzi Pro, který disponuje výkonem 286 koní a poháněnou zadní nápravou. Vůz ohromil především vysokou energetickou hospodárností a spotřebou elektrické energie pouhých 18,1 kWh/100 km. V kombinovaném provozu Ecotestu ADAC se německá novinka zařadila mezi nejhospodárnější modely střední třídy. Díky tomu obdržela v dílčí kategorii „spotřeba/emise CO2“ známku 0,7, a v důsledku toho i maximálních 5 hvězd v ecotestu. Toto hodnocení bylo překonáno pouze v dílčí kategorii „aktivní bezpečnost“, v níž byla udělena známka 0,6, nejlepší ze všech hodnocení. Model ID.7 Pro se základní cenou 1 479 000 Kč je v neposlední řadě výhodnější než doposud nejlépe hodnocené konkurenční modely.

Dino Silvestro, vedoucí oddělení automobilových testů v technickém centru ADAC ve městě Landsberg am Lech, k výslednému hodnocení vozu říká: „Pro nás je potěšitelnou zprávou, že bezpečnost, hospodárnost a komfort nejsou výhradně jen otázkou ceny. Autotest patří díky komplexní zkušební metodice s využitím moderních zkušebních laboratoří mezi nejrozsáhlejší testy, které ADAC realizuje v zájmu ochrany spotřebitelů, a nabízí neomezenou porovnatelnost výsledků všech testů – nezávisle na automobilovém segmentu a ceně vozidla.

Technické parametry Volkswagen ID.7 Pro S

Kompletní specifikace
Konstrukceliftback, 4 961 × 1 862 × 1 538 mm, 2 122 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon210 kW, 286 koní, točivý moment: 550 Nm
Baterie91 kWh (86 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 200 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: ? kWh / 100 km, dojezd: 709 km
Cena od1 578 900 Kč
Diskuze ke článku
Pavel Jirka
Pavel Jirka
Jako uživatel ID.7 souhlasím. Takhle pohodlné auto jsem nikdy neřídil. Před nákupem jsem několik měsíců používal BMW 530xD a tohle je minimálně stejně dobré. Venkovní vzhled je fakt trochu nuda, ale naopak interiér je naprosto parádní. Zatímco zvenku se mi spousta aut líbí víc, uvnitř je to opět asi to nejlepší co se dá vlastnit. Za mě tohle auto doporučuji každému k pozornosti
Jan Jakubík
Jan Jakubík
To jsou dobré zprávy, kvalita se vrátila do VW. Sláva, že už tam není Herbert Diess. Za pár let ty VW budou snad už zase i pěkná a kvalitní auta. Upřímně, Vám se tohle auto libí? Za mě je to trochu ošklivé káčátko, nemohu si pomoct. Jak se Vám libí vzhled ID.7?
Josef L
Josef L
Vzhled mě nebere ani u jednoho ID., ale na tak velkou limuzínu spotřeba a dojezd super. Cena si myslím, je taky OK a sedan v téhle třídě a kategorii skoro nikdo nemá.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze