Elektrický supersport Lexus zřejmě dostal jméno. Pohříchu tradiční

1
Elektrický supersport Lexus zřejmě dostal jméno. Pohříchu tradiční
Fotografie: Lexus
  • Lexus připravuje velkou elektrickou modelovou ofenzivu
  • Patřit do ní bude i emotivní supersport
  • Jeho přibližnou podobu už známe, jméno možná už také

Historie uměle založeného Lexusu se začala psát teprve koncem 80. let 20. století, avšak vyrostl v sebevědomou prémiovou značku s globálními ambicemi. A k tomu patří i emoce a odkazy na sport. Proto na první pohled ultrakonzervativní značka vždy nabízela i adrenalinové modely, z nichž se zapsal do historie nekompromisní supersport LFA. A právě na něj má navázat chystaný model, který by měl okouzlit nejen cílovými parametry (dojezd cca 700 km a zrychlení z klidu na 100 km/h kolem dvou sekund), ale i designem. Jen jménem asi příliš okouzlovat nebude.

Motor1.com si totiž všiml, že Toyota 14. října přihlásila v Evropské unii (v USA nikoliv) k registraci ochranné známky LFR a Lexus LFR. Ačkoliv zatím neexistuje jediné hmatatelné vodítko naznačující, že by se budoucí snové elektrokupé mělo jmenovat právě takto, celé by to dávalo smysl. Jak odkazem na dnes již ikonickou zkratku LFA, tak načasováním. Jen zatím není docela jasné, co by jednotlivá písmena tentokrát znamenala. Zkratku LF (Lexus Future) použil Lexus poprvé v roce 2003 a od té doby je udělována výjimečným modelům. Souhláska R pak může naznačovat obecně sportovní verzi, případně roadster. Budeme se muset nechat překvapit.

Lexus, který v elektromobilitě tlačí čas (stejně jako ostatní prémiové značky), neztrácí čas a rovnou naznačil, že plejáda maket, kterou loni hromadně představil, se od budoucích sériových Lexusů bude lišit jen málo. Přepokládejme tedy, že se tato informace bude vztahovat i na budoucí superlexus a rázem máme docela dobrou představu o designu auta, které by se do zlatých knih rádo zapsalo vedle typu LFA. Protože koncept Lexus Electrifed Sport už se veřejnosti ukázal i naživo, například v Goodwoodu.