Elektrický prcek do nepohody. To je Hyundai Inster v nové verzi Cross

1
Elektrický prcek do nepohody. To je Hyundai Inster v nové verzi Cross
Fotografie: Hyundai
  • Verze Cross osloví zákazníky, kteří hledají elektromobil s dobrodružnějším vzhledem
  • Vůz má speciální nárazníky, speciálně designovaná 17“ kola, černé ochranné panely a na přání dodávaný střešní koš
  • Výroba i objednávky budou spuštěny do konce letošního roku

Korejská automobilka včera odhalila novou variantu svého nejmenšího elektromobilu v nabídce. Skrze tiskovou zprávu se můžeme nyní podívat na první snímky outdoorové verze modelu Inster, která nese označení Cross. Hyundai tak svým zákazníkům nabídne vůz, který spojí variabilitu modelu Inster s výbavou pro malá venkovní dobrodružství. Už jeho standardní „silniční“ verze nabídne prostorný interiér a celkem objemný zavazadlový prostor. To samé platí pro vysokou úroveň praktičnosti a variability, ke které nově představená verze Cross přidává osobité designové prvky v outdoorovém stylu pro exteriér i interiér.

Vůz disponuje novými hranatými nárazníky vpředu a vzadu pro zdůraznění jeho dobrodružné povahy a černými ochrannými panely s výraznými tvary. Přední a zadní podvozkové kryty spolu s ochranou prahů a 17palcovými litými koly poskytnou dodatečnou ochranu při jízdě po rozbitých cestách. Standardně jsou dodávány i střešní nosiče, ke kterým půjde na přání přidat originální střešní koš, který pojme vše potřebné pro každodenní úkoly, venkovní sporty či výlety do přírody. Varianta Cross bude nabízena s jednou exkluzivní barvou karoserie, matným zeleným lakem Amazonas Green Matte, a dalšími pěti barvami. Mezi ty patří: Atlas White, Unbleached Ivory, Aero Silver Matte, Abyss Black Pearl a Tomboy Khaki. Kromě odstínů Unbleached Ivory a Abyss Black Pearl je bude možné kombinovat s kontrastní černou střechou.

V interiéru nabídne verze Cross speciální kombinaci barev a materiálů: šedou tkaninu s limetkově žlutými ozdobnými prvky, které nebudou chybět ani na palubní desce. Všechna sedadla je možné sklopit a přední řada umožňuje snadný průchod z jedné strany na druhou. Sedadla ve druhé řadě jsou dělená v poměru 50/50, jsou podélně posuvná a mají nastavitelný sklon opěradel. Vůz ujede na jedno nabití až 360 kilometrů a jeho dobití z 10 na 80 % kapacity baterie zabere přibližně 30 minut. Ve výbavě se ocitne i celá plejáda vyspělých asistenčních systémů, kam se řadí například asistent pro dálniční jízdu Highway Driving Assist 1.5, chytrý tempomat Smart Cruise Control nebo asistent pro odvrácení kolize s překážkou vpředu Forward Collision-Avoidance Assist 1.5.

Výroba modelu Hyundai Inster Cross bude zahájena v Jižní Koreji ještě v letošním roce. To platí i pro termín otevření objednávek, kdy i čeští zákazníci dostanou ještě letos možnost tuto novinku objednat. První vozy by měly být doručeny na přelomu prvního a druhého kvartálu příštího roku.

Diskuze ke článku
Jan Jakubík
Mně se libí, že do tak malé vozu z kategorie mini, dokázali vložit baterii se slušnou kapacitou. Ale zásadní bude cena. Jsem docela zvědavý.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze