Dotace na elektromobily byly v ČR vyčerpány

11
Dotace na elektromobily byly v ČR vyčerpány
Fotografie: Dacia
  • Zdroje alokované pro pořízení elektromobilů, vozidel na vodíkový pohon a dobíjecích stanic jsou již vyčerpané
  • Ti, kteří již poslali kompletní žádost, budou ohledně poskytnutí záruky k úvěru kontaktováni individuálně

Národní rozvojová banka (NRB) informovala o tom, že alokované zdroje pro program Záruka Elektromobilita jsou vyčerpány. Kvůli tomu již nejsou přijímány další žádosti o záruky k úvěrům na pořízení elektromobilů, vozidel na vodíkový pohon a dobíjecích stanic. Příjem žádostí byl konkrétně zastaven včera, tedy v pondělí 14. října ve 14:30.


Od minulého týdne NRB současně informuje klienty, kteří poslali kompletní žádost, že vzhledem k vysoké míře již rezervovaných zdrojů a blížícímu se vyčerpání alokace není možné garantovat schválení jejich žádosti. „V současné době přijaté žádosti zpracováváme a klienty budeme ohledně poskytnutí záruky kontaktovat individuálně,“ dodává instituce.

Diskuze ke článku
Jan Jakubík
Myslím si, že dotace byly vlastně až příliš štědré, mohlo to být jen 100 tis. Kč namísto 200 tis. Kč. A mohlo to vystačit na dvojnásobek zájemců. A neudělalo by to takovou vlnu poklesu, které vznikne nejspíš v příštích měsících, možná roce, jako tomu bylo v Německu, protože ten skok ve (ne)výhodnosti bude příliš velký pro nové zájemce EV. Budou se cítit neférově. Budou čekat možná na nové dotace nebo na pokles cen EV jako takových.

Dotace obecně nemám vůbec rád, nejde domyslet celý důsledek takto rozdaných peněz, které se někde na druhé straně musely vybrat a jinde nutně chybí, ale to už není vidět.
Josef L
Josef L
Sakra, už jsem to po osmé prošvihnul, je to škoda neokrást ty chudší spoluobčany.....
Michal Opluštil
Dotace jsou zlo a křiví trh. A když už, tak plošně pro všechny kupující. Tohle byl extra diskriminační úlet. Koupil jsem zánovní EV a dotace ať si strčí za klobouk. Jsem zvědav jestli se nějak pohnou ceny novych EV, když dotace skončily.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze