Elektrický Jeep, pick-up RAM s obří baterií, malá elektrická dodávka a Auto roku

fNews #220
Elektrický Jeep, pick-up RAM s obří baterií, malá elektrická dodávka a Auto roku
Fotografie: Jeep
  • Jeep představil třetí verzi elektrického off-roadu Magneto 3.0
  • RAM 1500 REV je elektrický pick-up s rekordní baterií
  • Ford ukázal malou elektrickou dodávku e-Transit Courier
  • Světové auto roku ovládly korejské elektromobily

Vítejte u 220. dílu fNews, tedy pořadu, ve kterém každý týden shrnujeme nejzajímavější novinky ze světa elektromobility. Tentokrát se podíváme na elektrický Jeep, pick-up s rekordní velikostí baterie, kompaktní elektrickou dodávku od Fordu a Světové auto roku 2023.

fNews #220 – Elektrický Jeep, pick-up RAM s obří baterií, malá elektrická dodávka a Auto roku

Podcast v audio formě

Automobilka Jeep chce od roku 2030 prodávat pouze vozy s plně elektrickým pohonem a v posledních letech představí každý rok novou verzi elektrického Jeepu Magneto do těžkého terénu. Letos došlo již na třetí verzi, která má vylepšenou efektivitu, vyšší kapacitu baterie a z toho vyplývající delší dojezd. Mírně navýšený byl i výkon, z 633 na 659 koní.

V Americe i terénu ještě zůstaneme, ale od čistokrevného elektrického off-roadu se přesuneme k elektrickému pick-upu. RAM 1 500 REV má dechberoucí parametry. Na stovku se sice rozjede o pár desetin sekundy pomaleji než konkurent Ford F-150 Lightning, ale ohromí dojezdem. Má totiž dvě varianty baterií, 168 kWh a větší s rekordní kapacitou 229 kWh. Díky tomu ujede přes 800 kilometrů na nabití.

Dnešní díl bude více o užitkových vozech, protože od pick-upu se přesuneme k dodávce. Ford totiž představil novou generaci malé dodávky Ford Transit Courier. Nejdůležitější novinkou je, že dostane i plně elektrickou verzi. Automobilka k ní ale zatím nezveřejnila žádné parametry.

Nakonec se podíváme na anketu Světové auto roku. Důvod k oslavě mají hlavně korejské automobilky, protože titul Světové auto roku 2023 získal Hyundai Ioniq 6 a kategorii Sportovní auto roku vyhrála Kia EV6 GT.

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze