Elektrické MPV od Volva prozradilo datum premiéry. Bude to mobilní obývací pokoj

Elektrické MPV od Volva prozradilo datum premiéry.  Bude to mobilní obývací pokoj
Fotografie: Volvo
  • EM90 nabídne vysokou aktivní i pasivní bezpečnost
  • Ve výbavě se nachází aktivní čistička vzduchu či velmi výkonný audiosystém
  • Premiéra vozu proběhne 12. listopadu

Volvo s modelem EM90 vstupuje vůbec poprvé do segmentu čistě elektrických vozů MPV. Stejně jako každý jiný model od Volva využívá i EM90 pevnou bezpečnostní klec. Ta je vyrobena z různých druhů vysokopevnostní oceli včetně oceli legované borem, což je řešení umožňující efektivně kompenzovat sílu nárazů při případné dopravní nehodě. Uvnitř kabiny zajišťují členům posádky vynikající ochranu optimálně rozmístěné airbagy. Vůz se může pochlubit dvojitými A-sloupky, které přispívají k dobrému výhledu řidiče a zároveň pomáhají zesílit bezpečnostní klec, díky čemuž řidič získá za volantem pocit pohodlí, jistoty a lepší kontroly nad vozem.

Zmíněný pocit jistoty a kontroly nad situací je ve voze EM90 podpořen technologií pro zajištění bezpečného prostoru Safe Space Technology a širokou škálou bezpečnostních a pokročilých asistenčních systémů. Díky softwaru a celé řadě senzorů zahrnujících kamery s vysokým rozlišením, kamery zajišťující zobrazení okolního prostoru, radar s milimetrovými vlnami a ultrazvukové senzory vás pokročilé asistenční systémy řidiče podpoří za jízdy, přičemž vám pomohou předcházet dopravním nehodám, protože jsou připraveny na scénáře reálného světa. Volvo se zaměřilo také na ochranu baterie. Protože je Volvo EM90 plně elektrickým MPV, je vybaveno nejmodernějšími technologiemi na ochranu baterie, což zahrnuje také pevnou bezpečnostní klec vyrobenou z oceli a hliníku, která podporuje bezpečný a stabilní výkon v reálných scénářích dopravních nehod.

Mimo dosažení vysoké úrovně bezpečnosti bylo cílem zprostředkovat zákazníkům uvnitř vozu EM90 příjemný prostor pro život. Skandinávský mobilní obývací pokoj jim nabídne maximální komfort pro pohodové cestování. Díky velkorysé šířce kabiny, značnému prostoru v oblasti nohou a celé řadě chytře řešených úložných míst se může Volvo EM90 pochlubit prostorným a chytrým interiérem, který uspokojí potřeby řidiče i cestujících. Součástí standardní výbavy vozu Volvo EM90 je unikátních technologie pro vyčištění vzduchu v interiéru. To v praxi znamená, že vzduch v kabině vozu Volvo EM90 bude vždy čistější než ten venku.

Předběžná ionizace vzduchu a filtr na principu vláken tvořící součást systému čištění vzduchu v interiéru mohou odstranit až 95 % všech částeček PM 2.5. Volvo EM90 není jen mobilním obývacím pokojem, půjde i o koncertní sál. Celkem 21 reproduktorů značky Bowers & Wilkins je integrováno po celé kabině a najdeme je například v opěrkách hlavy předních sedadel, díky čemuž celý systém v kombinaci s technologií 3D zvuku zajišťuje vysoce věrnou reprodukci zvuku a dokonalý poslechový zážitek. To celé je podpořeno výkonem 2 460 W. Volvo EM90 bude nejprve uvedeno v Číně a debut zažije 12. listopadu. V tento den se otevřou objednávkové systémy pro Čínu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze