Elektrická bugina na základech Škody Citigo přichází v ten nejpříhodnější čas

Elektrická bugina na základech Škody Citigo přichází v ten nejpříhodnější čas
  • Elektrická bugina jak stvořená pro léto ujede až 160 kilometrů
  • Dvoučlenná posádka má k dispozici lednici nebo chytrou televizi
  • Za projektem stojí studenti Středního odborného učiliště ŠKODA AUTO

Škoda CITIJET, Škoda FUNSTAR, Škoda ATERO a nyní Škoda ELEMENT. Že vám to nic neříká? Jde o čtyři modely od Škody Auto, za kterými stojí studenti z Mladé Boleslavy.

Posledním přírůstkem je Škoda ELEMENT, elektrická bugina vycházející z vozu Škoda Citigo. Na délku má 3 597 centimetrů a na šířku 1 641 centimetrů. Jak můžete vidět, bugina nemá ani dveře, ani střechu.

Černá sedadla jsou potažena alcantarou a kůží. To vše doplňuje žluté lemování a švy. Dvoubarevnost žluté a černé barvy se přenáší na celou buginu. O pohon vozu se stará elektromotor s výkonem 82 koní a točivým momentem 210 Nm. Zrychlení z klidu na sto proběhne za 13 sekund a maximální rychlost činí 130 km/h. V zadní části je ukrytá baterie o kapacitě 18,7 kWh. Dojezd na jedno nabití je až 160 kilometrů.

K dispozici máte navigační systém Navigon. Nejnápadnější zvláštnost se ale nachází na místě, kde se u vozu Citigo obvykle nacházejí zadní sedačky. Za přední sedadla totiž mladí technici namontovali solární panel a také chytrou televizi, kterou lze propojit přes Bluetooth s chytrým telefonem. Chytrá televize je umístěna v zavazadlovém prostoru zdobeném hliníkem. Doplňuje ji solární panel. Vpředu jsou dva reproduktory, v zavazadlovém prostoru další dva. Celkový výkon je 400 wattů. Nemusíte se bát ani o váš pitný režim – v kufru je totiž lednice, která je připojená na akumulátor a také si bere energii ze solárního panelu.

Zdroj: sou-skoda.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze