E-bike Wörthersee je elektrické kolo od Audi

8
E-bike Wörthersee je elektrické kolo od Audi
  • Audi e-bike Wörthersee je určen pro sportovce s vysokými nároky na kvalitu a styl
  • Jeho design a zpracování odráží dynamiku značky
  • Hlavní roli v použitých materiálech hrají karbonová vlákna, čímž je dosažena velmi nízká váha

Audi si uvědomuje, že musí jít s dobou a hledět do budoucna. Už nyní je přemisťování ve velkých městských centrech pomocí automobilu velmi zdlouhavé, a proto se v poslední době víc a víc rozmáhá trh se štíhlejšími, lehčími a efektivnějšími dopravními prostředky na elektřinu s jedním, dvěma, nebo čtyřmi koly, které toto přemisťování usnadňují. Konstruktéři Audi tento trend následují a přenášejí jej do progresivního designového jazyka značky.

A právě proto vznikl Audi e-bike Wörthersee, studie z jara 2012 koncipovaná jako vysoce výkonný sportovní stroj. Při vývoji se návrháři zaměřili na principy motoristického sportu, a proto se e-bike Audi zaměřuje na technologii. Jak Audi píše ve své zprávě: „Jeho zpracování je mimořádně precizní, extrémně funkční a maximálně emocionální.“

Rám a zadní výkyvná část jsou vyrobeny výhradně z polymeru vyztuženého uhlíkovými vlákny (CFRP) a všechny linie dodávají silný sportovní design. Úhlové kontury se dokonale hodí k progresivnímu designu jazyka Audi, stejně jako světla složená z homogenních LED pásů a červené detailní prvky na řídítkách, brzdách, sedadlech a pedálech.

26" kola vyrobená také z CFRP jsou vybavena konstrukcí „Audi ultra blade“ s širokými paprsky, které mají velký povrch optimalizovaný pro dynamickou flow. Obrácená neboli upside-down vidlice kombinuje stlačený vzduch s pružinou a pracuje v rozpětí 130 mm. E-bike Wörthersee váží pouhých jedenáct kilogramů bez elektrických komponentů. Elektrický motor o výkonu 2,3 kW zvládne v režimu „Pedelec“ maximální rychlost až 80 km/h. Lithium-iontová baterie namontovaná v rámu dosahuje dojezdu až 70 km.

Diskuze ke článku
Jaromír Hrubý
Jaromír Hrubý
Pěkný design, možná to i pěkně pojede, nicméně e-bike jsou pro líné sportovce?
Dá se pochopit, proč se snaží strkat baterii do aut, ale do kola?
Proč? Ekologie v tom není. Chapu to pro lidi s nižší pohyblivosti, ale zdravy clovek...? To už jsou lidi tak líní?
Radimaggot
Úplná novinka to není, 1. video na youtube s tímto kolem je tam už od roku 2012.Takže myslím, že sériovka z toho nebude. Ale jinak je to pěkný.
Dr.Dre
je to moc pěkný.Jsem bajker mám heibaika už jsem vyzkoušel tucty sedátek ,ale na tomhle od audi vím že by mě bolela sedínka po půl kilometru
Miloš
Fakt hezký kolo od Audi, stát bude jako auto že ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze