Drobný facelift pro Jaguar I-PACE přináší bohatší výbavu a nové laky karoserie

Drobný facelift pro Jaguar I-PACE přináší bohatší výbavu a nové laky karoserie
Fotografie: Jaguar
  • Upravily se výbavové stupně a lehce byl osvěžen vzhled
  • Na českém trhu vůz startuje na částce 2,4 milionu Kč

Hlavní změnou je mřížka v čelní masce, jejíž černá výplň byla nahrazena za barevné provedení Atlas Grey. Stejným odstínem jsou lakovány také detaily v předním nárazníku a drobnou retuší prošlo logo značky, které je nově v černo-stříbrném provedení. Jaguar naopak upouští od standardního lakování některých dílů karoserie leskle černým lakem. Zpětná zrcátka nebo lišty kolem oken tak nyní budou ve stejném odstínu, jako je je karoserie. Kdo by přeci jen toužil po lesklých prvcích, bude si muset připlatit za balíček Black Pack. Ten přidá černý rámeček čelní masky, kryty vnějších zpětných zrcátek a černé označení modelu na zádi.

Novinkou je dále možnost mít černě lakovanou zadní část střechy, a to bez ohledu na to, zda je vůz vybaven panoramatickým střešním oknem. Aby byla nabídka co nejpestřejší, v konfigurátoru přibyly dva saténové šedé laky karoserie – Eiger Grey a Carpathian Grey. Všechna kola (s výjimkou 22" disků) budou mít standardně diamantem broušený povrch a o dojezd při defektu se postarají samozacelovací celoroční pneumatiky. Kdo by čekal změny v oblasti techniky, ten bude nejspíše zklamaný. Stále je zde přítomna baterie s využitelnou kapacitou 84,7 kWh, pohon všech kol a kombinovaný výkon 294 kW.

Další a vlastně poslední změnou je označení výbav. Nově bude Jaguar I-PACE k dostání ve verzích pojmenovaných R-Dynamic. Ty se následně dělí na R-Dynamic S, R-Dynamic SE a R-Dynamic HSE. S tím souvisí i cenová politika, kdy české zastoupení značky již otevřelo možnost objednávek. Lehce vylepšený Jaguaru I-PACE je pro ČR k dostání ve verzích R-Dynamic SE a R-Dynamic HSE. Za první stupeň výbavy si výrobce řekne 2 441 453 Kč vč. DPH, náročnější pak budou muset zaplatit 2 621 058 Kč.

Technické parametry Jaguar I-PACE 2020

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 682 × 1 895 × 1 565 mm, 2 133 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon294 kW, 400 koní, točivý moment: 696 Nm
Baterie90 kWh (84,7 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 100 kW, palubní: 11 kW,
SpotřebaKombinovaná: 21,2 kWh / 100 km, dojezd: 480 km
Cena od2 441 453 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze