Dostanou vozy Volvo létající sourozence?

Dostanou vozy Volvo létající sourozence?
  • Vlastník Volva, čínská společnost Geely, je blízko nákupu společnosti Terrafugia
  • Ta vyrábí létající auta
  • Cílem by mohlo být létající taxi, jaké plánuje mít i Uber

Za švédskou automobilkou Volvo stojí už nějakou dobu čínské peníze od společnosti Geely. Volvu s velkou pravděpodobností přibude zajímavý sourozenec –Geely podle všeho koupila leteckou společnost Terrafugia. Ani jedna ze stran to oficiálně nepotvrdila. V čínských médiích se mluví o tom, že smlouva se připravuje už od minulého roku.

Společnost Terrafugia byla založena v roce 2006 skupinou pěti absolventů, kteří spojili své zájmy z letectví a automobilového průmyslu. Prvním prototypem, který firma vytvořila, byl letoun, který uměl skládat křídla, aby se mohl posléze používat i na silnicích.

Jak šel čas, tak společnost představila svůj druhý výtvor. Šlo o model TF-X, který je více podobný létajícímu autu. Přistání i vzlet probíhá vertikálně a o pohon se stará elektrické hnací ústrojí.

Společnost Geely již nyní vlastní automobilku Volvo a také Lotus. Investice do švédské automobilky spolkla více než 11 miliard dolarů. Díky tomu Volvo postavilo novou platformu pro své modely.

Geely by s novou akvizicí mohla mít podobné plány jako má Uber. Ten by rád nabízel létající taxi. Zda čínská společnost Geely „spolkne“ i tuto leteckou společnost, bychom se měli dozvědět v nejbližších dnech či týdnech.

Zdroj: slashgear.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze