Podívejte se, jak vypadá letecká taxislužba společností Audi a Airbus

Podívejte se, jak vypadá letecká taxislužba společností Audi a Airbus
  • Už v příštím desetiletí by mohli zákazníci Audi využívat ve velkoměstech leteckou taxislužbu
  • Cestující si budou moci bez přestupování užívat svůj volný čas, odpočívat nebo pracovat

Firmy Audi, Airbus a Italdesign představily létající a jezdící prototyp dopravního prostředku „Pop.Up Next“ na akci Drone Week v Amsterdamu. Létající modul při prvním veřejném zkušebním letu usadil kabinu pro cestující na podvozek vozidla, které následně předvedlo ve zkušebním areálu autonomní jízdu. V současnosti se jedná pouze o model v měřítku 1:4, avšak již v příštím desetiletí by mohli zákazníci Audi využívat ve velkoměstech komfortní a efektivní leteckou taxislužbu – „multimodální“ dopravu ve vzduchu a na silnici. Cestující si přitom budou moci bez přestupování užívat svůj volný čas, odpočívat nebo pracovat.

Létající taxi se stane realitou. O tom jsme u Audi přesvědčeni,“ říká Dr. Bernd Martens, člen představenstva společnosti Audi zodpovědný za nákup/IT a zároveň prezident společnosti Italdesign, dceřiné společnosti Audi.

Stále více lidí se stěhuje do měst. A díky automatizaci bude stále více lidí mobilních. Právě starší lidé, děti nebo lidé bez řidičského oprávnění budou rádi využívat komfortní robotizovaná taxi. Pokud dokážeme inteligentně rozdělit dopravu mezi silnice a vzdušný prostor, přinese to užitek městům i jejich obyvatelům,“ uzavírá Martens.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze