Dorazila třetí generace CLS. Spoustu technologií okoukala od Mercedesu třídy S

Dorazila třetí generace CLS. Spoustu technologií okoukala od Mercedesu třídy S
  • Do prodeje zamíří v březnu příštího roku
  • Při startu prodeje budou k dispozici tři jednotky, stejný počet jako podvozků
  • Mít tak můžete Air Body Control nebo masážní systém Energizing
  • 12,3palcový infotainment podporuje Mercedes me connect a má podporu LTE

Mercedes CLS spatřil světlo světa už v roce 2003. Tehdy kombinoval eleganci a dynamiku kupé s komfortem a funkčností sedanu. A to mu zůstalo až dodnes. V pořadí již třetí generace dorazí na trh v březnu 2018. Co nabídne?

Třeba podvozek Air Body Control, který nepřetržitě snímá vozovku, aby co nejlépe nastavil tlumiče a vy tak měli co největší komfort. Celkem bude na výběr hned trojice podvozků. Nechybí ani paket AMG, podobně jako systém Energizing, který kombinuje masáž sedadla, klimatizaci, parfemování a osvětlení, abyste se dokonale zrelaxovali. Vybírat můžete rovnou ze šesti programů. Když už mluvíme o osvětlení, tak volit můžete ze 64 barev. V základní nabídce dostanete LED světlomety, 18palcová kola z lehké slitiny a také řadu asistentů.

Spolehnout se můžete na asistenta hlídání jízdního pruhu, asistenta pro dodržování omezení rychlosti, 12,3palcový multimediální displej, který podporuje Mercedes me connect. a nechybí ani podpora LTE. Model CLS dostává spoustu prvků, které najdete ve třídě S. Nad rámec základní nabídky si můžete zakoupit asistenční paket. Ten je tvořen aktivním adaptivním tempomatem DISTRONIC, aktivním asistentem řízení, aktivním asistentem pro dodržování omezení rychlosti jízdy, aktivním brzdovým asistentem s funkcí pro průjezd křižovatkou, asistentem řízení při vyhýbacím manévru, aktivním asistentem pro sledování slepého úhlu, aktivním asistentem pro jízdu v jízdním pruhu a systémem PRE - SAFE PLUS. Aktivní adaptivní tempomat DISTRONIC a aktivní asistent řízení nyní ještě komfortněji podporují řidiče při udržování bezpečného odstupu a řízení. Rychlost jízdy je nyní automaticky přizpůsobována také v zatáčkách nebo před kruhovými objezdy a křižovatkami.

Vylepšený je také kamerový a radarový systém, který využívá i mapové podklady a navigační data. Při jízdě v dopravní koloně na dálnicích a dálnicím podobných silnicích je nyní možné zastavit na dobu až 30 sekund, během níž se CLS může automaticky opět rozjet a následovat vpředu jedoucí vozidlo (ve spojení s aktivním parkovacím asistentem). Zapomenout bychom neměli ani na fakt, že Mercedes CLS už funguje na 48V elektrické síti. A možná se ptáte, jakou hodnotu má zavazadelník. Pak vězte že rovných 520 litrů.

Zcela nová bude paleta motorů. Při uvedení na trh budou k dispozici tři šestiválce.

CLS 350d 4MATIC CLS 400d 4MATIC CLS 450 4MATIC
Počet válců 6 6 6
Uspořádání válců řadové řadové řadové
Výkon 286 koní 340 koní 367 koní
Točivý moment 600 Nm 700 Nm 500 Nm
Zrychlení 0–100 km/h 5,7 s 5,0 s 4,8 s

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze