Do SsangYong se investuje ve velkém. Na rok 2020 je v plánu elektrické SUV

Do SsangYong se investuje ve velkém. Na rok 2020 je v plánu elektrické SUV
  • Většinový majitel do elektromobility investuje 1 miliardu dolarů
  • První elektrické SUV by mělo na jedno nabití ujet 300 kilometrů

SsangYong Motors neměl ten nejlepší vkus. Z pohledu evropského zákazníka naopak byly vozy automobilky označovány jako jedny z nejošklivějších. Dříve jihokorejské hráče nikdo nebral moc vážně, v dnešní době ale možná přišel čas s asijskými vozy počítat již naplno. Asijské automobilky totiž umí ještě lépe elektromobily než klasická spalovací auta.

SsangYong Rexton

SsangYong oficiálně ohlásil čistě elektrické SUV s dojezdem 300 kilometrů, maximální rychlost by měla být 150 km/h. Na první model nejde o vůbec špatné hodnoty, záleží však, podle jakého cyklu bude dojezd měřen. Automobilka je ze 72,85 procent řízena společností Mahindra & Mahindra a ta se v průběhu následujících čtyř let rozhodla do elektromobilů investovat 1 miliardu dolarů.

Výrobce automobilů má svou továrnu v Pchjongtcheku a teoreticky by ročně uměla vyrobit až 250 tisíc vozů ročně, avšak zatím vyrábí pouze 156 tisíc. Nějaký prostor pro výrobu nového elektromobilu by tedy byl. Pokud půjde všechno podle plánů, na SUV bychom se mohli těšit v roce 2020.

Zdroj: english.yonhapnews.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze