Dnes je poslední možnost přihlásit se na Škoda Economy Run 2022

Pojedeme poprvé elektromobilem Škoda Enyaq
Dnes je poslední možnost přihlásit se na Škoda Economy Run 2022
Fotografie: Škoda Economy Run
  • Soutěž Škoda Economy Run 2022 se koná 17. 9. 2022
  • Poslední možnost přihlášení je dnes 26. 8. 2022
  • Letos poprvé pojedou elektromobily, ale zatím je třída E určena jen pro novináře
  • Veřejnost může jet s vozy Škoda na benzín, naftu nebo CNG

Historie soutěže Škoda Economy Run sahá až do začátku 80. let a letos se pojede 40. ročník. Já osobně se soutěže účastním od roku 2006, přičemž jsem vynechal jen ročník 2012. V roce 2020 se soutěž nekonala kvůli pandemii koronaviru. Minulý rok se poprvé oficiálně zúčastnila posádka fDrive.cz, která jela s vozem na CNG. Druhá posádka jela pod značkou #EcoRallyTeamCZ a také s vozem na CNG. Letos ale pojedou i elektromobily.

Jelikož jde o soutěž pouze pro vozy Škoda, byla dlouhá léta pouze pro automobily s benzínovými motory. V devadesátých letech ale Škodovka začala vyrábět i vozy s motory na naftu, takže po třídě B pro vozy na benzín vznikla i třída D pro vozy na naftu. V té ale koncem devadesátých let jezdilo jen pár aut. V roce 2017 pak vznikla i třída C pro vozy na CNG a letošní novinkou je třída E pro elektromobily. Do té se ale mohou přihlásit jen novináři. My toho samozřejmě využijeme a jsme přihlášeni s vozem Škoda Enyaq iV.

Pokud ale zatím elektromobil nemáte nebo máte kromě elektromobilu i jiný vůz značky Škoda, můžete si soutěž vyzkoušet alespoň ve třídě B, C nebo D. Předpokládáme, že příští ročník se pojede i třída E pro veřejnost, takže pak už budete vědět, o čem tato soutěž je. Přihlásit se můžete na webu pořadatele Škoda Economy Run. Soutěž je jednodenní a koná se 17. 9. 2022.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze