Další čínská automobilka se valí do Evropy, vyrábí i tento úžasný hypersport

Další čínská automobilka se valí do Evropy, vyrábí i tento úžasný hypersport
Fotografie: GAC Motor
  • Jde o GAC, který chce do roku 2030 prodávat v zahraničí půl milionu vozů
  • Na pařížském veletrhu promluvil o budoucnosti firmy v Evropě generální ředitel její mezinárodní divize

Agentura Reuters informovala o tom, že čínská státní automobilka GAC zkoumá možnosti výroby elektromobilů v Evropě, aby se vyhnula clům EU. Agentuře to prozradil v neděli Wei Heigang, generální ředitel její mezinárodní divize. Firma, jež chce do roku 2030 v zahraničí prodávat půl milionu vozů, by se tak připojila na stále se rozšiřující seznam čínských automobilek, jež se přesouvají do Evropy.

Čínská automobilka se sídlem v Kantonu založená v roce 1955 v Evropě zatím elektromobily neprodává, ale na pařížský autosalon, který začal dnes, přivezla elektrické SUV přizpůsobené evropskému trhu. Před zahájením autosalonu v Paříži přitom Wei Heigang uvedl, že společnost stále považuje Evropu za důležitý trh, který je relativně otevřený navzdory krokům Evropské komise. „Otázka cel na nás má určitě dopad. To vše se však dá v dlouhodobém horizontu překonat. Jsem přesvědčen, že se najde způsob, jak vše vyřešit,“ řekl a dodal: „Místní výroba by byla jednou z cest, jak to vyřešit. Tuto možnost velmi aktivně zkoumáme.

Firma vyrábí i GAC Aion Hyper SSR, vůz rychlý jako Nevera, ale levnější než obyčejné Ferrari

Weie dále uvedl, že diskuze je ve velmi raném stádiu a společnost stále zvažuje, zda postavit nový závod, nebo odkoupit nějaký stávající.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze