Dacia Spring: nová výbava Extreme a silnější motorizace Electric 65

Autosalon v Bruselu
1
Dacia Spring: nová výbava Extreme a silnější motorizace Electric 65
Fotografie: Dacia
  • Premiéra proběhla na autosalonu v Bruselu
  • Novinku již lze objednávat

Na bruselském autosalonu představí Dacia zcela nový výbavový stupeň Extreme modelu Spring, který otevírá novou úroveň outdooru modelů značky. Tento stupeň výbavy nakonec doplní další tři modely značky (Sandero Stepway, Duster a Jogger). Spring Extreme je nyní k dispozici ve zcela nové břidlicově modré barvě a s řadou exkluzivních designových prvků. Exteriér dostal například měděně lakované prvky, které jsou na střešních lištách, krytech zrcátek, středech kol, logu Dacia na dveřích zavazadlového prostoru a pod světlomety vpředu. Dále nechybí polep s topografickým vzorem na předních a zadních dveřích a odkaz na charakteristický šnorchl mezi dveřmi a předními blatníky.

Dacia Spring Extreme

Model Spring ve výbavě Extreme nahrazuje výbavu Expression, kterou si vybralo více než 8 z 10 soukromých zákazníků. S uvedením výbavového stupně Extreme představuje Dacia také novou motorizaci Electric 65 (65 k/48 kW). Tento nový motor, který je k dispozici pouze pro Spring Extreme, v kombinaci s novým reduktorem, jenž snižuje otáčky motoru a přenáší točivý moment na kola, zajišťuje lepší zrychlení a akceleraci pro všestrannější využití. S touto novou motorizací Electric 65 má vůz dojezd 220 km ve smíšeném cyklu WLTP (305 km v městském cyklu WLTP). Naopak slabší verze Electric 45 (45 k/33 kW) zůstává spojena s užitkovou verzí Spring Cargo.

Spring, který byl uveden na trh pro širokou veřejnost na jaře 2021, zpřístupnil elektromobilitu co největšímu počtu lidí. Od jeho uvedení na trh bylo objednáno více než 100 000 kusů, z nichž tři čtvrtiny připadají na soukromé zákazníky.

Technické parametry Dacia Spring Electric 65

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 3 734 × 1 579 × 1 516 mm, 975 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon48 kW, 65 koní, točivý moment: 113 Nm / 500 ot/min
Baterie26,8 kWh (26,8 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 30 kW, palubní: 6,6 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 11,9 kWh / 100 km, dojezd: 220 km
Cena od576 400 Kč
Diskuze ke článku
Vojtulee M.
Vojtulee M.
Jeden z největších neduhů Springu se vyřešil: slabý výkon. V příští generaci tak už zbývá "jenom" zlepšit dojezd, ochranu cestujících a trochu vylepšit interiér a bude to excelentní městské elektro.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze