Dachser chce o 30 % snížit emise skleníkových plynů v letecké přepravě

Dachser chce o 30 % snížit emise skleníkových plynů v letecké přepravě
Fotografie: Dachser
  • Novinkou je možnost využití paliva s označením SAF
  • Ekologické palivo je vyrobeno z biologických surovin
  • Každý zákazník si bude moci vyžádat výkaz emisí

Zákazníci letecké nákladní dopravy společnosti Dachser mohou nově využít rezervaci letů nazvanou „Udržitelné palivo“. S využitím udržitelného leteckého paliva Sustainable Aviation Fuel (SAF) lze letecké nákladní zásilky přepravovat s o 30 procent nižšími emisemi skleníkových plynů. Tato nová služba bude dostupná zákazníkům mezinárodní logistické společnosti Dachser na všech letových trasách po celém světě. SAF je vyrobeno z biologických surovin, např. zbytkových a odpadních materiálů z potravinářského průmyslu, gastronomie, zemědělství a lesnictví nebo ze syntetických surovin.

Jelikož se dnešní letecké motory neobejdou bez fosilních paliv, SAF se smíchává s konvenčním leteckým petrolejem. Možnost rezervace SAF není nabízena zdarma, nicméně bude v dostupném cenovém rozsahu. Současná cena za litr SAF je několikanásobně vyšší než u konvenčního leteckého petroleje a kvůli omezené nabídce pravděpodobně zůstane na podobné úrovni i v následujících letech. Spotřeba závisí na různých faktorech samotného letu, jako jsou typ letadla, vytížení a trasa letu.

K prokázání nákupu udržitelného paliva a započítání snížení emisí skleníkových plynů do vlastní uhlíkové stopy si každý zákazník může vyžádat výkaz emisí a v následujícím roce certifikát s uvedením ušetřených emisí, počtem litrů SAF, rokem spotřeby a přesnou surovinovou základnou SAF.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze