Chytré auto od T-Mobilu už umí i odeslat SOS zprávy, na podzim zvládne též Wi-Fi

1
Chytré auto od T-Mobilu už umí i odeslat SOS zprávy, na podzim zvládne též Wi-Fi
Fotografie: T-Mobile
  • Nově umí Chytré auto odeslat SOS zprávu až pěti kontaktům
  • Na podzim dorazí i podpora pro Wi-Fi hotspot

Chytré auto od T-Mobilu, které jsme již testovali, se nyní dočkalo dvou aktualizací. První se týká SOS zpráv. V případě nehody stačí jedním tlačítkem rozeslat krizovou SMS svým blízkým.

Později v letošním roce dorazí ještě jedna aktualizace. Půjde o novou verzi aplikace Chytré auto, která bude poskytovat možnost vytvoření Wi-Fi sítě.

„Když jsme v prosinci loňského roku Chytré auto spustili, slíbili jsme zákazníkům, že ho budeme průběžně vylepšovat. Proto nyní přicházíme se dvěma novými funkcemi a připravujeme další novinky,“ říká Otakar Mráz, manažer mobilních a fixních produktů T-Mobile, který stál u zrodu této služby.

V aplikaci jde pod SOS tlačítko nastavit až 5 kontaktů, na které se v případě nehody bude odesílat SMS zpráva v jedné, předem nadefinované podobě. Nově můžete současně na mapě sledovat až tři auta namísto jednoho. To využijí především rodiny s více auty. Všechny nové funkce už běží na systému Android. Uživatelé iOS si budou muset počkat do konce týdne.

Chytré auto se skládá ze zařízení vybaveného SIM kartou, které se jednoduše nasune do tzv. OBD portu, který mají všechny vozy vyrobené od roku 2001, a přes mobilní síť se propojí s aplikací Motion. Zařízení čte z vozu data a posílá informace o stylu jízdy, pohybu, poruchách, spotřebě paliva a bezpečnosti přes cloud do aplikace v mobilním telefonu. Nezanedbatelnou výhodou pro uživatele této služby je i fakt, že některé pojišťovny jim nabízejí individuální slevu na havarijní pojištění – mohou tak ušetřit při uzavření či úpravě podmínek stávajícího pojištění.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Michael
Super! Další užitečné propojení chytrých telefonů a života běžného člověka :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze