Chytré Auto od T-Mobile je opět o něco chytřejší. Nově umí vytvořit Wi-Fi síť

2
Chytré Auto od T-Mobile je opět o něco chytřejší. Nově umí vytvořit Wi-Fi síť
  • K Wi-Fi síti se můžete připojit až na pěti zařízeních
  • SIM karta podporuje 2G, 3G i LTE
  • Cena startuje od 249 Kč měsíčně

Chytré Auto od společnosti T-Mobile se dočkalo aktualizace, kterou jistě ocení velká část uživatelů. K dispozici je kromě všech služeb i Wi-Fi síť, kterou si můžete ve svém vozidle vytvořit. Připojit se může rovnou pět zařízení. Wi-Fi je k dispozici po celou dobu jízdy i okolo 15 minut po vypnutí motoru.

Veškeré nastavení Wi-Fi se provádí přes aplikaci ve vašem chytrém telefonu. Ve výsledku jde jen o název sítě a heslo. SIM karta podporuje 2G, 3G a LTE. Data můžete využívat v rámci celé Evropské unie. Pokud plánujete cestu například do Švýcarska, tak si musíte zaplatit internetový roaming.

„Nabídkou Wi-Fi v autě reagujeme mimo jiné na přání našich zákazníků. Tato možnost je velmi praktická pro spolucestující s pracovními úkoly a jistě ji velmi ocení také rodiče dětí, obzvlášť při dlouhých cestách,“ říká senior manažer DT Connected Car Hub Otakar Mráz.

Jistě si říkáte, jak je to s datovým limitem. Tarif Chytré auto Wi-Fi standard přináší datový limit 5 GB za 249 Kč měsíčně. Zařízení Chytré auto s Wi-Fi lze k tomuto tarifu zakoupit za 1 499 Kč. Tarif Chytré auto Wi-Fi premium pak nabízí 20 GB dat ze 499 Kč/měsíc a cena zařízení činí 499 Kč. Stávající zákazníci, kteří již Chytré auto využívají, si při prodloužení smlouvy s libovolným Wi-Fi tarifem budou moci pořídit zařízení za pouhou 1 Kč. Dobrá zpráva je, že původní tarify zůstávají v nabídce. Pro zajímavost: v USA je v základním balíčku pouze 2GB tarif. Myslet si, že si službu pořídí taxi služby pro své zákazníky, je podle nás poněkud mylná. V českých podmínkách půjde spíše o řešení urgentních mailů, nikoli streamování pohádek dětem.

Přehled měsíčních poplatků za jednotlivé tarify služby Chytré auto od T-Mobile včetně jednorázových cen zařízení uvádí tabulka:

Chytré auto Chytré auto Twist Chytré auto Wi-Fi standard Chytré auto Wi-Fi premium
Datový limit 50 MB 50 MB 5 GB 20 GB
Základní cena 75 Kč 75 Kč 249 Kč 499 Kč
Cena se slevou - - 1499 Kč* /
1 Kč**
499 Kč* /
1 Kč**
Cena zařízení 2G 2 599 Kč 2 599 Kč - -
Cena zařízení LTE - - 3 999 Kč 3 999 Kč

*) Cena podmíněná uzavřením smlouvy na 2 roky a jejím dodržením
**) Cena pro stávající zákazníky produktu podmíněná prodloužením na 2 roky a jejím dodržením

Pojďme na pár statistik. Brzy bude T-Mobile slavit první výročí této služby. Nejstarší vůz, který toto řešení používá, byl vyrobený v roce 2001. Od prosince minulého roku zákazníci služby najezdili celkem 4 miliony kilometrů. Počet zákazníků je v řádu tisíců. Konkrétnější být Otakar Mráz nechtěl. Celosvětově jde však zhruba o půl milionu lidí. Mezi nejdražší vozidla, kde majitelé službu používají, je Rolls-Royce a Bentley. Největší počet automobilů nese na kapotě logo Škody. Druhé místo drží Volkswagen a třetí Ford.

Co to vlastně Chytré Auto je a jak funguje se dočtete v našem článku, kde jsme tuto službu od T-Mobilu podrobili podrobnému testu ve voze Volkswagen Passat. Co se týká „nové generace“ s podporou Wi-Fi sítě, tak na naše dojmy se můžete těšit už brzy. Zařízení již několik dní testujeme a naše zkušenosti jsou převážně pozitivní.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Řezňýk
Už mají patchnutý KRACK, nebo tak dám přímý přístup k systémům auta komukoli, kdo půjde zrovna okolo?
PS: Když v roce 2014 vyšla hra Watch Dogs, kde týpek odemykal a na dálku řídil auta mobilem, vypadalo to jako slušná holywůdská slátanina. A hele...
PPS: Ten FUP je trapnej.
PPPS: Slyšeli už jste o potencionálním nebezpečí elektromagnetického záření pro lidský organismus?
Míša
Spokojenost, odrazen limitem i cenou, tím nejvíce mohu ušetřit. Jako u všech službách kartelové 3ky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze