Chcete elektrickou motorku a Čezeta se vám nelíbí? Počkejte si na Vespu

Chcete elektrickou motorku a Čezeta se vám nelíbí? Počkejte si na Vespu
  • Elektrická Vespa urazí na jedno nabití 100 kilometrů
  • Vybírat můžete ze dvou výkonů, a to 2 či 4 kW
  • Nabíjení trvá čtyři hodiny

Jestliže patříte mezi milovníky dvou kol a rádi byste motorku na elektrický pohon, pak si můžete pořídit například Čezetu, které jsme se věnovali nedávno. Nebo si můžete počkat na příští rok, kdy na silnici vyjede i elektrická Vespa.

Vespa bude mít výkon 2 kW, varianta Piaggio ještě o 2 kW více. Na jedno nabití Vesta urazí 100 kilometrů. Nabíjení baterie trvá čtyři hodiny. Mezi řídítky je displej o velikosti 4,3 palců s technologii TFT. Ten zobrazuje informace o rychlosti, stavu nabití a tak podobně. Vespa svůj infotainment nazývá Multimedia Platform. Systém můžete spárovat i s vaším telefon, ale podporu CarPlay tady nečekejte. Hovory a příchozí SMS vám však dokáže zobrazit.

Vesta Electric displej

Stejně jako jiné modely od společnosti Vespa, i tento byl vyroben pro jízdu ve městě. Jde o designovou záležitost a tedy i přímou konkurenci pro elektrickou Čezetu. Na trh se elektrická Vespa dostane příští rok.

Věděli jste, že Vespa znamená italsky vosa? Tato italská značka byla zaregistrována 23. dubna 1946. Za názvem stojí podnikatel Enrico Piaggio, který později založil i továrnu. Vespa je velmi populární i na českém trhu. V roce 2004 vznikl i se značkou spřízněný klub, který založil Vítězslav Křížek.

Zdroj: futurism.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze