Čezeta slaví své 60. narozeniny limitovanou edicí elektrického motocyklu

10
Čezeta slaví své 60. narozeniny limitovanou edicí elektrického motocyklu
  • Maximální rychlost činí 120 km/h
  • Na jedno nabití urazíte až 150 kilometrů
  • Skútr je homologován pro celou EU
  • Veškerá výroba probíhá v Prostějově

Skútry Čezeta nejspíš znáte a pokud ne, tak s velkou pravděpodobností patříte mezi mladší čtenáře. Tento výrobce skútrů letos slaví šedesáté výročí, a tak si dal takový malý dárek. Tím není nic jiného než Čezeta typu 506, která vznikne v limitované edici 600 kusů.

Čezeta 506

Jedná se o čistě elektrický skútr s dojezdem až 150 kilometrů. Dalších 100 kilometrů vám zařídí přívěsný vozík, který bude představený ještě letošní rok. Nabíjet můžete jak z pohodlí domova, tak z veřejné sítě. Vestavěná nabíječka má výkon 1,8 kW.

Jakmile na elektrickou Čezetu usednete, můžete uhánět až 120 kilometrů v hodině. Těšit vás může i fakt, že velká část součástek pochází z České republiky. Skútry Čezeta jsou vyráběny v továrně v Prostějově. Skútry mají plnohodnotnou homologaci pro celou EU, kde je možné je přihlásit. Prodávají se dvě varianty: model 506/1 obsahuje sadu baterií o kapacitě 4 kWh s napětím 84 V a umožňuje průměrný dojezd 80–100 kilometrů, zatímco model 506/2 obsahuje baterii o kapacitě 6 kWh. Jde o baterie od společnosti Panasonic, které využívá i Tesla.

Délka Rozvor Světlá výška Hmotnost Cena bez DPH
200 cm 134 cm 15 cm 137 / 147 kg 280 000 / 310 000 Kč

I takový stroj má volbu jízdních režimů. Výrobce mu říká Čezeta Dynamics. Jde o volič umožňující snadnou změnu programovatelných jízdních režimů. Můžete vybírat z nastavení pro město i mokrou vozovku, nebo si užít plný výkon a točivý moment. Můžete také využít unikátní možnosti zařazení zpátečky.

Elegantní Čezeta 506 zachovává aerodynamický tvar klasické Čezety a zároveň přináší celou řadu nejen jízdních inovací. Nejzajímavější je nahrazení neekologického spalovacího motoru účinným elektromotorem o výkonu 11 kW.

Zdroj: cezeta.cz

Diskuze ke článku
kopecp
no za ty peníze, to je hodně málo muziky
Magnum357
Nmax,Pcx 75k , Xmax ,Forza Kawa j125 130k a rádoby česká retrosračka 300k
scooter
njn v čechách vyrobí baterky za 150 tisíc tak se nediv:D my češi dokážem okrást kohokoliv:D
Mira
Tohle koupí jen "pár" nadšenců nadneseně řekněme až bláznů milovníků ČZ. Možná je to prioritně určeno jen pro úzký trh jako rarita s menším počtem vyrobených motocyklů. Ale jako výrobek nemá šanci na prosazení se v moři alternativ a to až 2x levnějších a i hodnotnějších. Ale možná jsem záměr výrobce jako takový přesně nepochopil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze