ČEZ zapůjčí elektromobil i Ministerstvu průmyslu a obchodu

1
ČEZ zapůjčí elektromobil i Ministerstvu průmyslu a obchodu
  • Zápůjčka se týka vozu Volkswagen e-Golf
  • Ten bude ministerstvo využívat čtyři roky
  • Už dříve ČEZ zapůjčil elektromobil například Ministerstvu dopravy

Zaměstnanci Ministerstva průmyslu a obchodu využijí v rámci plnění svých služebních povinností elektromobil Volkswagen e-Golf. Vůz dnes náměstkovi ministra Eduardu Muřickému slavnostně předal generální ředitel společnosti ČEZ ESCO Kamil Čermák. Čtyřletá zápůjčka vozu je jednou z mnoha aktivit Skupiny ČEZ na podporu rozvoje elektromobility v České republice.

Vítáme možnost vyzkoušet jízdní vlastnosti elektromobilu přímo v terénu. Díky stále hustší síti veřejných dobíjecích stanic fungujících napříč republikou předpokládáme samozřejmě testování i mimo hlavní město,“ řekl při předávání vozu náměstek ministra průmyslu a obchodu Eduard Muřický, do jehož gesce elektromobilita dlouhodobě patří.

Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR se před více než šesti lety stalo prvním partnerem projektu Elektromobilita ČEZ z řad státních institucí. „Těší nás, že ministerstvo vedle všestranné legislativní podpory elektromobility vyhledává i získávání praktických zkušeností z provozu. Vnímáme setrvalý růst důvěry státní správy i firem v elektromobily. Zvyšující se poptávce vycházíme vstříc nabídkou komplexních řešení pro veřejný a korporátní sektor. V uplynulých měsících jsme takto připravili dodávky na míru např. pro Ústecký kraj nebo Dopravní podnik hl. města Prahy,“ uvedl generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák.

Partnery projektu Elektromobility Skupiny ČEZ z řad institucí a ministerstev jsou také Úřad vlády, Ministerstvo dopravy, Ministerstvo zemědělství, Ministerstvo práce a sociálních věcí a Ministerstvo životního prostředí. Mezi další patří automobilky, obchodní centra, komerční subjekty či radnice po celé České republice.

Volkswagen e-Golf (test)

Technické parametry Volkswagen e-Golf (2017)

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 254 × 1 799 × 1 453 mm, 1 615 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon100 kW, 136 koní, točivý moment: 290 Nm0
Baterie35,8 kWh (32 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 50 kW, palubní: 7 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 12,7 kWh / 100 km, dojezd: 300 km
Cena od969 900 Kč
Diskuze ke článku
Peppa
Máme tak chudobná ministerstva, že si nedokáží koupit ani jedno elektrovozidlo. A žádné ministerstvo neplní vládní nařízení o procentu ekologických vozidel.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze