ČEZ startuje svůj nový systém. Za nabíjení si zaplatíte od 15. 5.

1
ČEZ startuje svůj nový systém. Za nabíjení si zaplatíte od 15. 5.
Fotografie: ČEZ
  • Nabíjení bude možné od 11. 5. spustit jen čipem nebo aplikací
  • Zpoplatnění nabíjení dle nového systému bude zahájeno 15. 5.
  • Zákazníci, kteří nepřejdou na nový tarif, budou penalizováni

Jak jsme vás o víkendu informovali, ČEZ spustil nové mobilní aplikace pro ovládání nabíjení v rámci svého nového systému platby za nabíjení elektromobilů a hybridů. Už dříve ČEZ spustil zákaznický portál, do kterého se můžete registrovat, vybrat si svůj nabíjecí tarif a přiřadit platební kartu. Celý systém od dnešního dne spouští naostro. V návaznosti na spuštění aplikací fungují nabíjecí stanice ČEZ opět v módu vyžadujícím autorizaci. Registrovaní zákazníci mohou k autorizaci použít buď svoje dobíjecí čipy, nebo svůj účet v aplikaci. Dobíjet budou moci až do 15. 5. bezplatně. Neregistrovaní zákazníci budou moci dobíjet v režimu jednorázového dobíjení, které bude od 11. 5. zpoplatněno dle platného ceníku.

V pátek 15. 5. večer bude zpoplatněno dobíjení i pro registrované zákazníky, a to podle jimi zvoleného tarifu při registraci. 16.5. tak už od první minuty bude nabíjení zpoplatněno. Zákazníkům, kteří se do nového systému dosud neregistrovali, doporučuje ČEZ do tohoto data registraci provést. Bude pro ně totiž platit nový, méně výhodný ceník a zároveň jim bude ČEZ účtovat různé poplatky, například za vystavení faktury. Více informací o přechodu na nový tarif a cenách jsme přinesli zde.

Nabíjecí stanice ČEZ

Ti zákazníci, kteří již registraci do nového systému provedli, si musí ve svém zákaznickém účtu znovu přiřadit svou platební kartu, ze které se automaticky budou strhávat platby za nabíjení. V opačném případě systém zákazníky k tomuto kroku vyzve ve chvíli, kdy se pokusí zahájit první dobíjení.

Novou aplikaci ČEZ FUTUR/E/GO stáhnete zde:

Nové ceny za nabíjení

TAXI Obchodní cestující Víkendový řidič Pay as you go Neregistrovaný
Měsíční platba 1 750 Kč včetně DPH 550 Kč včetně DPH 200 Kč včetně DPH 0 0
Poplatek za odběr 3,5 Kč / kWh 4,5 Kč / kWh 5,5 Kč / kWh 7,5 Kč / kWh 9,5 Kč / kWh
Předplacené kWh 500 122 36 0 0
Diskuze ke článku
michal
Svůj mobil si dobiju v autě,tak nevím,na co ty stojany,velké,jako kráva ??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze