Budoucí elektrická Lamborghini nebudou vypadat jako fosilní

Budoucí elektrická Lamborghini nebudou vypadat jako fosilní
Fotografie: Lamborghini
  • Značka integruje technologii Active Wheel Carrier
  • Elektromotory budou vyvolávat u řidiče jiný druh vzrušení

Lamborghini podle motor1.com neplánuje pouze nahradit benzinové motory elektrickými a pokračovat dál bez zásadních změn.

Technický ředitel Lamborghini Rouven Mohr rozvedl své myšlenky na budoucnost automobilů, kde již nebude existovat zvuk motoru a manuální převodovka. Podle Mohra musí Lamborghini být inovativní v hledání nových způsobů, jak přitáhnout zákazníky. „Zrychlení prostě nestačí,“ řekl Mohr. „Charakter je definován jinými věcmi. Myslím, že máme pár skvělých nápadů. Během příštího roku nebo dvou předvedeme své myšlenky.“ To je odvážné tvrzení, vezmeme-li v úvahu, že zrychlení je pro mnoho automobilových nadšenců klíčovou metrikou výkonu. Výrobci automobilů se rádi chlubí časy z 0 na 100 km/h. Elektromotory s okamžitým točivým momentem jsou vynikající pro zrychlení, ale Mohr tvrdí, že přímá rychlost bez zvuku motoru je imitací toho, co již bylo uděláno. Představuje si budoucnost, kde se výhody elektrické energie budou využívat jinými způsoby k vyvolání vzrušení.

Jednou z klíčových oblastí, kde elektromotory mohou přinést revoluci, je manipulace s vozidlem. Již jsme viděli příklady u jiných značek jako Mercedes-Benz a Rivian, které se dostaly do popředí díky schopnosti otáčení se na místě pomocí elektricky poháněných kol. Mohr nenabízí konkrétní podrobnosti o tom, co Lamborghini připravuje, ale naznačuje, že by technologie Active Wheel Carrier kombinovaná s okamžitým řízením výkonu prostřednictvím elektromotorů mohla přinést novou úroveň manévrovatelnosti. Pravděpodobně to neznamená, že uvidíme Lamborghini s možností otáčení jako tank, ale můžeme očekávat inovativní přístupy ke zlepšení jízdních vlastností.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze