Bude mít Cybertruck futuristicky zakřivená okna?

2
Bude mít Cybertruck futuristicky zakřivená okna?
Fotografie: Tesla Motors
  • Patent byl podán nedávno u amerického patentového úřadu
  • Uvažuje se o instalaci speciálního skla pro různé prvky Cybertrucku

Nově zveřejněný patent na patentscope.wipo.int od společnosti Tesla naznačuje, že Cybertruck bude mít moci futuristicky zakřivená okna. Patent byl podán u amerického úřadu pro patenty a ochranné známky začátkem tohoto měsíce a ukazuje zakřivení okna a jeho výrobu.

Tesla Cybertruck

Způsob výroby popsaný v patentu zahrnuje aplikaci lokalizovaného tepla z laseru nebo topného prvku na místo skleněné struktury a jeho ohnutí v místě potřebném pro vytvoření rysové linie. Poloměr zakřivení je v rozmezí 2 milimetrů až 5 centimetrů. Dokonce je tu i možnost přidat více takových skel na sebe a vytvořit „pancéřované“ sklo. Existuje tak šance, že Tesla může použít tento nový způsob výroby automobilového skla pro některé vnitřní prvky Cybertrucku, jako je palubní deska, přední část interiéru nebo pro dveře.

Diskuze ke článku
Ivan Hoe
Ivan Hoe
a nebude ten nečištěný ohyb vadit ve výhledu? (tedy pokud nevymyslí Musk stěrače co jezdí za roh a nebudou to jen hrnout k tomu ohybu)... A co optické zkreslení reality - to přece musí taky někdo certifikovat kvůli bezpečnosti, ne? I když... Musk rád obchází normy a všichni mu to tolerují, tak minimálně v USA s tím problém asi nebude...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze