BMW ukáže bezdrátovou nabíjecí podložku. Přežije povětrnostní vlivy i přejetí

1
BMW ukáže bezdrátovou nabíjecí podložku. Přežije povětrnostní vlivy i přejetí
  • Systém má dobíjecí výkon 3,2 kW, což umožňuje nabít baterie BMW 530e za tři a půl hodiny
  • Vše je tvořeno základovou deskou (GroundPad) a přijímací deskou na vozidle (CarPad)
  • Bezkontaktní přenos energie mezi oběma deskami probíhá na vzdálenost přibližně osmi centimetrů

Na autosalonu Auto China 2018 v Pekingu představí BMW další světový unikát ve formě továrně montovaného systému pro indukční dobíjení vysokonapěťové baterie v plug-in hybridním vozidle. Jako součást strategie NUMBER ONE > NEXT BMW Group opět jako první přináší novinku, která významně zvýší každodenní praktičnost elektrifikovaných vozidel. Bezdrátové dobíjení BMW Wireless Charging lze nyní objednávat jako výbavu na přání pro BMW 530e iPerformance a pro BMW 530Le iPerformance vyráběné a prodávané v Číně, která je klíčovým trhem pokud jde o elektrickou mobilitu.

BMW 530e (2017)

Bezdrátové dobíjení BMW Wireless Charging umožňuje po zaparkování vozu na základovou plošinu přenos elektrické energie ze sítě do baterie na palubě vozu bez jakýchkoliv kabelů. Plošina může být instalována například v garáži a proces nabíjení začne okamžitě, jakmile vůz zaparkuje na svém místě, bez nutnosti dalších kroků ze strany řidiče.

Bezdrátové dobíjení, dodávané jako volitelná výbava na přání, je tvořeno základovou deskou (GroundPad) a přijímací deskou na vozidle (CarPad). GroundPad je možné instalovat jak v garáži, tak venku. Nevadí mu jak počasí, tak ani případné přejetí autem. Bezkontaktní přenos energie mezi oběma deskami probíhá na vzdálenost přibližně osmi centimetrů. GroundPad vytváří magnetické pole, které je v desce CarPad indukcí přeměňováno na elektrický proud určený pro nabíjení vysokonapěťové baterie.

Systém má dobíjecí výkon 3,2 kW, což umožňuje nabít baterie BMW 530e Performance nebo BMW 530Le iPerformance za přibližně tři a půl hodiny. A s účinností přibližně 85 procent je systém bezdrátového dobíjení BMW Wireless Charging téměř stejně účinné jako nabíjení vozu přes kabel, při kterém je dosahováno účinnosti 92 procent.

Zdroj: press.bmwgroup.com

Diskuze ke článku
david
no a když máte chytrou ženu, tak to hackne a může na tom indukčně vařit

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze