BMW testuje plně elektrickou i7. Na konkurenci si počká

2
BMW testuje plně elektrickou i7. Na konkurenci si počká
Fotografie: motorauthority.com
  • Do prodeje má novinka přijít za dva roky
  • Hlavním konkurentem bude Mercedes-Benz EQS

Do budoucna chce BMW představit celou řadu nových elektromobilů, přičemž další na řadě je plně elektrická vlajková loď značky. Ta bude plnohodnotným ekvivalentem pro řadu 7, takže asi není divu, že vůz má dostat označení i7. Uvedení do prodeje je naplánováno zhruba za dva roky a první informace o voze přináší insideevs.com. Pro BMW je jednoznačně výhodou, že elektrickou limuzínu uvede až po premiéře Mercedesu EQS.

Díky tomu bude mít bavorský výrobce dostatek času na prozkoumaní svého soupeře. Dá se s jistotou očekávat, že řada i7 bude prošpikována nejmodernějšími technologiemi, které se budou týkat nejen autonomního řízení, ale také komfortních funkcí – nabídne například pokročilejší a přesnější ovládání gesty. Co se týče samotného vzhledu, díky silnému maskování toho zatím víme jen málo. Prototyp tak může ve výsledku vizáží překvapit.

Mnohem důležitější budou technické parametry, kdy už dnes se hovoří o dojezdu 644 km podle WLTP. Více informací však není k dispozici. Pokud bychom se orientovali podle konkurence, chystaný Mercedes EQS má dorazit i ve verzi AMG, kdy nabídne výkon přes 600 koní. Tím pádem bychom se nedivili, kdyby se BMW vytasilo s ještě větší porcí koní a svého nejbližšího konkurenta strčilo do kapsy.