BMW si chce nechat platit za využívání CarPlay. První rok bude zdarma

BMW si chce nechat platit za využívání CarPlay. První rok bude zdarma
  • České republiky se to nedotkne, protože BMW zde CarPlay nenabízí
  • První rok má být zdarma, další roky bude stát 1 600 Kč

Jestliže ve vašem voze používáte službu CarPlay, tak si ji užívejte co to jen jde. Automobilka BMW plánuje, že by CarPlay zpoplatnila, podobně jako například BMW Connected ve chvíli, kdy chcete využívat asistenční linku, která je k dispozici 24 hodin, sedm dní v týdnu. Podobně to má i Opel se svým On Star systémem.

Apple CarPlay

Pokud budeme brát v úvahu Českou republiku, tak zde předplatné opravdu nedává smysl. CarPlay tady prakticky nic neumí a pokud neoplýváte dokonalou angličtinou, tak už vůbec ne. A ve chvíli kdy umíte, tak ne vždy Siri rozumí českým jménům. Druhou věc je ta, že BMW v České republice CarPlay nenabízí. Spekuluje se, že první rok by mohl být zdarma, další roky by už využívání CarPlay stálo 1 600 Kč.

Konkurence se o zavedení poplatků za využívání CarPlay nevyjádřila. Ve chvíli, kdy bude CarPlay nabízet zdarma, to bude menší mínus pro BMW. Na druhou stranu, pokud chcete CarPlay opravdu používat a jezdíte v novém BMW, tak jistě 1 600 Kč není nic, co byste neustáli. A ve chvíli, kdy BMW prostě chcete, tak není co řešit.

Zdroj: carscoops.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze