BMW na CESu představí infotainment s virtuálními páčkami

BMW na CESu představí infotainment s virtuálními páčkami
Fotografie: BMW
  • Systém využívá hologramy
  • Elektronické impulsy budou dávat prstům zpětnou vazbu

Veletrh CES nás začíná zajímat jako snad nikdy předtím. Můžeme se těšit na pěknou řádku nejen elektromobilů, ale i nových systémů. Jeden takový ukáže BMW, a sice HoloActive Touch systém, který najdeme uvnitř konceptu BMW i Inside Future.

Jedná se o rozhraní, které kombinuje ovládání gesty a holografickou projekci. Při tomto bezdotykovém ovládání navíc ucítíte ve vzduchu odezvu díky elektronickým pulsům. Systém tak bude navozovat pocit, že se dotýkáte ovladačů, i když tomu tak reálně nebude. Díky této funkci dokonce vůz nebude mít ani páčky pod volantem – i ty budou nahrazeny virtuálními.

BMW i8 Concept Spyder

Technologie hologramu má za následek i absenci head-up displeje – obraz již nebude mít podobu odlesku na předním skle, nýbrž bude promítán do otevřeného prostoru. Ovládání gesty jsme si již mohli vyzkoušet v BMW řady 7 a nechybí ani v nové generaci řady 5. Jde ale jen o střípek toho, co koncept BMW i Inside Future umí. První model, který by teoreticky mohl touto technologií disponovat, je Test BMW i8 – Kočkolap po faceliftu.

Zdroje: tisková zpráva, autobild.de

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze