BMW mění názor. Apple CarPlay bude i nadále nabízet zdarma

BMW mění názor. Apple CarPlay bude i nadále nabízet zdarma
  • BMW si hrálo s myšlenkou, že využívání Apple CarPlay zpoplatní
  • Vše si ale rozmyslelo a CarPlay zůstane prozatím zdarma

BMW se několikrát vyjádřilo, že uvažuje nad zpoplatněním využívání služby Apple CarPlay. Tedy služby, kterou má každá automobilka zdarma. Jediné, co potřebujete, je mít infotainment, který právě CarPlay podporuje. BMW však chtělo svým zákazníkům účtovat zprvu poplatek 300 dolarů (zhruba 6 900 korun) a později se myšlenka změnila v poplatek 80 dolarů každý rok (1 800 Kč).

Apple CarPlay se dá konečně používat. Co je nového?

Nyní, jak píše 9to5mac.com, to vypadá, že BMW změnilo názor a uvědomilo si, že trh na zpoplatnění Apple CarPlay není připraven. Údajně došlo i ke stížnostem zákazníků, což byla s velkou pravděpodobností největší hybná síla změny rozhodnutí ze strany BMW.

Důležitým bodem je, že Apple automobilkám za tuto službu nic neúčtuje. CarPlay je integrovaná funkce iPhonu, který stačí (ať už drátově nebo bezdrátově) spárovat s infotainment systémem. Každopádně s velkou pravděpodobností na zpoplatnění podobných funkcí jednou dojde. Už u Volkswagenu ID.3 si budete moci objednávat každý měsíc funkce, podobně jako aplikace Spotify, Netflix a tak podobně.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze