BMW i4 prošlo faceliftem a přináší zajímavé novinky

BMW i4 prošlo faceliftem a přináší zajímavé novinky
Fotografie: BMW
  • BMW i4 se po třech letech dočkalo modernizace
  • Rozsah změn není velký, přibyla ale velice zajímavá motorizace
  • Ta je ideálním kompromisem mezi těmi stávajícími

BMW uvádí po třech letech zmodernizovanou řadu 4 Gran Coupé, jejíž součástí je i čistě elektrická verze i4. Vyrábět se začne v červenci 2024 a automobilka o ní uvolnila oficiální informace, byť zatím bez technických údajů. Dozvěděli jsme se ale, že úspěšná řada i4 se dočká nové motorizace xDrive 40, která nabízí dobrý kompromis těm, kteří chtějí nebo potřebují pohon všech kol a zároveň nevyžadují přes 500 koní a sportovní podvozek. O dalších změnách či vylepšeních elektrických pohonů v tuto chvíli informace nemáme.

Zato ale víme, že se retuší dočkala příď i záď vozu spolu se všemi světlomety. Přední dostaly jediný modul pro potkávací i dálková světla, zadní zase volitelnou laserovou technologii. V nabídce se octnou dvě nové barvy (zelená metalíza Cape York a červená metalíza Fire) a nové vzory dvoubarevných litých kol 19" a 20". Interiér obohatil nový, zploštělý volant spolu s přepracovaným Operačním systémem 8.5 a rozšířené ambientní osvětlení kolem výdechů klimatizace. Na výběr budou rovněž nové dekorační panely spolu se změněnými barevnými odstíny karoserie.

Inovované BMW 4 GT/i4 se začne vyrábět přímo v domovském mnichovském závodě, který je postupně přeměňován čistě na produkci elektromobilů.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze