BMW Group umí detekovat bezemisní zóny ve městech. Co přesně to znamená?

BMW Group umí detekovat bezemisní zóny ve městech. Co přesně to znamená?
  • Technologii dostanou modely s čtvrtou generací plug-in hybridního pohonu
  • Minulý rok probíhaly v Rotterdamu ve spolupráci s univerzitou Erasmus testy

S uvedením čtvrté generace plug-in hybridních modelů BMW na trh budou představeny nové funkce, které pomohou prodloužit dojezd na elektřinu. Tímto způsobem BMW Group shromažďuje své odborné znalosti z oblasti technologie elektrického pohonu eDrive a digitalizace, aby podpořilo bezemisní a nehlučný provoz ve městech.

BMW X5

Pokud města zavedou environmetální zelené zóny pouze pro bezemisní jízdu, bude možné je v budoucnu automaticky detekovat pomocí technologie Geofencing umožňující prostřednictvím GPS systému vytvoření zón. Při vjezdu do zóny se vozidlo automaticky přepne do čistě elektrického režimu. To zaručí optimální využití potenciálu plug-in hybridních vozidel, aniž by řidič musel podnikat nějaké zvláštní kroky. Tato nová strategie umožní lépe využívat potenciál plug-in hybridních vozů a současně snížit produkci emisí.

První skutečnou zkouškou funkce BMW eDrive Zone a digitální služby BMW Points, která následovala po přípravné fázi, se stal pilotní projekt „Electric City Drive“, který BMW Group zrealizovala ve spolupráci s městem Rotterdam a univerzitou Erasmus, jež se ve městě nachází.

Studie proběhly v roce 2018 s cílem prozkoumat, zda by bylo možné podpořit elektrickou jízdu plug-in hybridních vozidel stanovením vnitřní městské zóny a vývojem aplikace, která by zábavným způsobem podporovala pravidelné nabíjení. Cílem bylo přimět uživatele, aby častěji využívali elektrický potenciál jejich vozů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze