Dříve avizovaných 25 elektrifikovaných modelů bude mít BMW Group už v roce 2023

Dříve avizovaných 25 elektrifikovaných modelů bude mít BMW Group už v roce 2023
  • Původně chtělo BMW Group takového cíle dosáhnout do roku 2025
  • Čistě elektrické BMW i3 brzy doplní BMW iX3
  • Co nevidět dorazí i elektrické MINI

BMW Group už v minulosti oznámilo, že do roku 2025 bude mít v nabídce 25 elektrifikovaných modelů. Podle posledních informací by to BMW Group mělo stihnout o dva roky dříve. Díky flexibilním architekturám vozidel pro plně elektrické, plug-in hybridní a spalovací motorové pohony je společnost schopna rychle reagovat na měnící se podmínky. Více než polovina z 25 avizovaných modelů bude plně elektrická.

BMW i3s a BMW i3

V otázkách trvale udržitelné mobility řadíme další rychlost, a tak naši společnost udržíme ve vynikající pozici pro budoucnost: za poslední dva roky jsme důsledně přijímali řadu rozhodnutí, která nyní přinášíme na silnice. Do roku 2021 zdvojnásobíme ve srovnání s rokem 2019 prodeje našich elektrifikovaných vozidel,“ řekl v úterý v Mnichově předseda představenstva automobilky Harald Krüger. „Již v roce 2023 nabídneme našim zákazníkům 25 elektrifikovaných vozidel, což je o dva roky dříve, než jsme původně plánovali. Očekáváme značně stoupající křivku jejich prodejů do roku 2025: každým rokem zaznamenají naše elektrifikované modely nárůst v průměru o 30 procent.“

Do konce roku 2019 si společnost klade za cíl mít na silnicích více než půl milionu vozidel s plně elektrickým nebo plug-in hybridním pohonem. V následujících dvou letech bude mít společnost v nabídce pět sériově vyráběných čistě elektrických vozů. BMW i3, jehož se až do dnešního dne prodalo více než 150 tisíc kusů, brzy doplní plně elektrické MINI, které se začne vyrábět v továrně v Oxfordu již letos. Následovat bude v roce 2020 plně elektrické BMW iX3 z továrny Shenyang v Číně. V roce 2021 začne z továrny v německém Dingolfingu vyjíždět BMW iNEXT a BMW i4 z továrny v Mnichově.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze