Citroën odhalil svoji vizi městské mobility Ami One Concept pro každého

aktualizováno o fotky a video z Ženevy
Citroën odhalil svoji vizi městské mobility Ami One Concept pro každého
  • Koncept je plně vybavený digitálními technologiemi pro městskou mobilitu
  • Ilustruje svobodu pohybu ve městě, které by chtěl Citroën dosáhnout

Ami One Concept, který automobilka Citroën představila na autosalonu v Ženevě, je věrný sloganu značky „Inspired By You“, nabízí 100% konektivitu a opírá se o 100% digitální ekosystém od seznámení se s vozem až po jeho použití. Umožňuje zákazníkům snadno si vybrat dobu zapůjčení, která nejvíce vyhovuje jejich potřebám. Digitální zkušenost pokračuje novou mobilní aplikací pro řízení vozu i cesty. Velmi kompaktní dvoumístný Ami One Concept, který díky svému tvaru působí robustně, přináší posádce možnost pohybovat se po městě velice obratně. Ami One Concept je dostupný pro každého, kdo dosáhl 16 let. Je určen pro zákazníky ve městě (bez ohledu na to, zda vlastní řidičské oprávnění či nikoliv), kteří sdílí se značkou stejnou lásku ke svobodě pohybu.

Citroën Ami One je koncept pro městskou mobilitu

Citroën usnadňuje svým zákazníkům přístup k mobilitě tím, že jim prostřednictvím digitálních systémů nabízí různé možnosti sdílení nebo pronájmu automobilu. Díky tomu dokáže vyhovět veškerým potřebám zákazníků z hlediska cestování a různých typů použití. Systém se přizpůsobuje uživateli a je schopný mu nabídnout rychlou akci. Zákazník může využít Ami One Concept na dobu minimálně 5 minut a kdykoliv tuto dobu prodloužit na několik hodin. Nabídky sdílení nebo půjčování lze upravovat podle potřeb mobility každého jednotlivce a reagovat na požadavek 5 minut, 5 hodin, 5 dní, ale také na trvalejší potřeby s nabídkami zapůjčení na dobu přesahující 5 měsíců nebo dlouhodobého pronájmu na 5 let.

Zákazník může kdykoliv dle svého uvážení měnit nastavení palubní aplikace a prostřednictvím chytrého telefonu ještě rozšířit svůj zážitek. Ze svého místa může vzdáleně získat informace, například o spotřebě elektřiny a stavu baterie, nebo přístup k portálu souvisejících služeb Free2Move Services. Pro usnadnění ovládání a větší bezpečí je aplikace ovládána hlasem. Řidič může snadno požádat o navedení k nejbližší dobíjecí stanici nebo o rezervaci parkovacího místa. Nabízí 100% elektrický režim umožňující přístup do všech částí měst. Dokáže dosáhnout maximální rychlosti 45 km/h, a to s nulovými emisemi CO2. Dojezd činí 100 km. Baterii vozu, která je naplocho uložená pod podlahou, lze za dvě hodiny snadno nabít prostřednictvím elektrického kabelu připojeného k veřejné dobíjecí stanici nebo k Wall Boxu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze