Nissan IMQ nastiňuje budoucí crossovery

Nissan IMQ nastiňuje budoucí crossovery
  • Elektrický pohon má výkon 250 kW a 700 Nm točivého momentu
  • Ve výbavě je i nová generace autonomního řízení ProPilot

Společnost Nissan na ženevském autosalonu představila nový koncept IMQ, výkladní skříň pokročilých technologií a designu, který předznamenává směr, jímž se bude ubírat nová generace crossoverů.

Koncept má ztělesňovat dokonalé spojení japonského kulturního odkazu a nejmodernějších technologií soustředěných na člověka. Obsahuje nejnovější inovace, které uvádějí v život Nissan Intelligent Mobility, vizi značky Nissan pro budoucnost automobilové přepravy. Jeho styl odráží roli společnosti Nissan jako průkopníka a lídra segmentu crossoverů. Jeho výrazný vzhled posouvá hranice možné podoby evropského crossoveru.

Pohon všech kol je samozřejmě elektrický. Má výkon 250 kW a 700 Nm točivého momentu. Koncept IMQ nabízí další vhled do technologicky vyspělé budoucnosti společnosti Nissan. Je vybaven pokročilým prototypem verze asistenčního systému Nissan ProPilot, který nabízí vylepšené schopnosti autonomní jízdy. Tento model rovněž disponuje firemní technologií Invisible-to-Visible představenou v lednu 2019 na veletrhu CES.

Interiér konceptu IMQ se plně soustředí na řidiče. Dokládá to grafické uživatelské rozhraní, jemuž dominuje 840mm obrazovka zabudovaná do přístrojového panelu. Při vypnutí je zcela černá, podobně jako chytrý telefon, avšak po zapnutí ožívá a poskytuje údaje o stavu hnacího ústrojí e-POWER a další informace o vozidle. Další použití černých lamel je neustále viditelné za obrazovkou. Menší, sekundární obrazovka nad středovou konzolí je domovem virtuálního osobního asistenta. V reakci na vstup od řidiče zvyšuje požitek z jízdy řízením funkcí vozidla, jako je navigace,.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze