BMW bude znovu utrácet. Investice půjdou do elektromobilů i autonomní technologie

BMW bude znovu utrácet. Investice půjdou do elektromobilů i autonomní technologie
  • V roce 2019 chce mít BMW na silnicích milion elektrifikovaných vozů
  • Navýšení investic pravděpodobně avizuje příchod nového elektromobilu i4

BMW se připravuje na zvýšení investic. Půjde o rekordní kapitál, který pocestuje na výzkum a vývoj elektrifikace a autonomních technologií. Sama automobilka oficiálně oznámila zvýšení na v přepočtu 195 miliard korun, což je asi o 27 miliard více než minulý rok.

BMW Vision Dynamics

Navýšení investic značí příchod dalšího elektromobilu, kterým by měl být model i4. Ten jsme viděli minulý rok v podobě konceptu Vision Dynamics na frankfurtském autosalonu. Mělo by jít o jedno z prvních z 25 elektrifikovaných aut nové generace, která BMW plánuje do roku 2025. Jedním z vozů bude také čistě elektrické MINI plánované na rok 2019.

Minulý rok BMW prodalo více než 100 tisíc elektrifikovaných aut, což je rekord. Na tento rok však věští prodej až 140 tisíc kusů. V roce 2019 chce mít na silnicích milion vozů s tímto pohonem. Sebevědomé plány v ohledu prodejů se musí projevit i na zajímavých produktech, které bude BMW nabízet. Elektromobily od BMW by si zákazníci měli kupovat především díky dojezdu až 700 kilometrů v případě elektromobilů a až 100 kilometrů dojezd na elektřinu v případě plug-in hybridů.

Zdroj: carscoops.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze