Bílý dům ignoruje Teslu. Podle Muska jde o postavy z videoher s umělou inteligencí

2
Bílý dům ignoruje Teslu. Podle Muska jde o postavy z videoher s umělou inteligencí
Fotografie: The White House
  • Administrativa prezidenta Bidena dlouhodobě nemluví o Tesle
  • Za lídry elektromobility označuje jiné americké výrobce
  • Posiluje tím podezření, že je ovládána odbory

Nedávné vystoupení amerického prezidenta bylo pro řadu fanoušků jak z alternativního světa. Joe Biden nešetřil patosem a patriotismem, jak to mají Američané rádi, a při otevření nové továrny na elektromobily GM Factory Zero prohlásil, že Detroit je světovým lídrem v oblasti elektromobilů. Aby toho nebylo málo, ještě dodal, že GM elektrifikoval celý automobilový průmysl. Pak se prezident svezl v chystaném superpick-upu Hummer EV a dodal, že „budoucnost je elektrická a bude se vyrábět tady, v Americe.“.

Toto prohlášení, popírající zjevnou realitu, v níž GM vyrábí jediný elektromobil z roku 2016 (navíc stižený nedávnou aférou se samozápaly baterie), zatímco Tesla produkuje elektrická auta už přes deset let a v řádově jiných počtech, bylo natolik za čarou, že fanouškovská fóra podle insideevs.com doslova zalila vlna více či méně posměšných a ironických vzkazů na adresu aktuálního pána Bílého domu a jeho suity. Padala slova o gaslightingu neboli psychické manipulaci s cílem zpochybnit paměť a vědomí oběti. Viceprezidentka Kamala Harrisová totiž Bidenova prohlášení zopakovala a plně se za ně postavila. Nikde ani slovo o Tesle, jednoznačně nejúspěšnějším výrobci elektromobilů.


Teslovská komunita se těšila na další z Muskových břitkých komentářů a dočkala se. Šéf Tesly, který si s aktuální washingtonskou administrativou hodně nerozumí, označil v odpovědi na tweet, lamentující nad gaslightingem, vládní úředníky za NPC (Non-player characters), tedy vedlejší postavy ve videohrách, s předem daným, omezeným souborem reakcí a bez vlastní vůle či inteligence. Do ní se prý už nevešlo slovo Tesla. Následně Musk vyzval své sledující, aby zkusili přimět prezidenta nebo viceprezidentku vyslovit slovo Tesla. Z řady reakcí stojí za pozornost návrh, aby Musk pozval Bidena na otevření Gigafactory Texas, a pokud odmítne, aby jej nahradil kartonovou figurkou v životní velikosti. Padly i návrhy na jízdu milionu Tesel na Washington. Uvidíme, jestli je síla komunity tak velká, aby přiměla prezidenta k reakci.


Diskuze ke článku
Ivan Hoe
Ivan Hoe
Není on ten Musk moc velký narcis?🤔 Mě třeba vůbec nevadí když můj byznys stát ignoruje, ani když je chválena konkurence, naopak nás to motivuje být lepší 😉
Josef L
Josef L
Já bych Bidena z komplotu nepodezříval, je to prostě jen senilní děda, kterého tam dosadili struktury v pozadí. Na projevech před volbami si nejen nepamatoval města, kde zrovna vystupoval, ale pletl si i svou kandidaturu, místo na prezidenta, tak na senátora :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze